Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Συγγραφέας
9 Απριλίου, 2025
1 λεπτό διάβασμα

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Σήμερα, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του συναδέλφου μας Γιώργου Καραϊβάζ και οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Οι δύο κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν, τελικά κρίθηκαν από το Δικαστήριο αθώοι λόγω αμφιβολιών. Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στην έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την Πολιτεία να  συνεχίσει τις έρευνες, όπως έχει υποχρέωση,  έως ότου οι ένοχοι – φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί – οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.



Το ενδιαφέρον του δημοσιογραφικού κόσμου δεν πρόκειται να ατονήσει. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και την ίδια επιθυμία διατρανώνουν μαζί μας η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ και ΔΟΔ).

Η δολοφονία Καραϊβάζ πρέπει να διαλευκανθεί. Διαφορετικά, θα παραμένει ως ένα αγκάθι στη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου και μια ευθεία βολή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου.

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας