Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου: Ζωντανή μετάδοση της έκθεσης με έργα από τη συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Συγγραφέας
15 Ιανουαρίου, 2025
2 λεπτά διάβασμα

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου και τίτλο «Ιδιοπροσωπία».

Είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου ανοίγει τις πύλες της στα έργα μιας ιδιωτικής συλλογής. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην «Τέχνη του πορτρέτου από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία». Συγκεντρώνει έργα κορυφαίων καλλιτεχνών, από τον Τσαρούχη, τον Φασιανό και τον Μπότσογλου, σε σύζευξη με συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών από τη νέα γενιά της ελληνικής εικαστικής σκηνής.

Μέσα από την ιδιαίτερη έμφαση στα πορτρέτα, η συλλογή προσφέρει μια μοναδική οπτική στον τρόπο που η ελληνική ζωγραφική αποτυπώνει τη σχέση του ατόμου με την ταυτότητα και το κοινωνικό του περιβάλλον. O θεατής δεν αντικρίζει μόνο το βλέμμα του μοντέλου, μα κι αυτό του δημιουργού. Είναι τα πρόσωπα της δικής μας ιστορίας και η ίδια η ζωντανή ιστορία της τέχνης.

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διάρκεια έως 28 Φεβρουαρίου 2025

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00 π.μ.-13:00 & 18:00-20:30

Σάββατο και Κυριακή: 10:30 π.μ.-13:00 & 18:00-20:30

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming 

https://www.facebook.com/DimotikoSimvoulioAlimou

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας