7o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου: Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus + και eTwinning




Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, από το 2019 υλοποιεί Προγράμματα Erasmus+ και eTwinning με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας σε ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών εκπαιδευτικών και μαθητών με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες, την υλοποίηση project και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τη φετινή σχολική χρονιά 2023-24 υλοποιείται από το σχολείο μας το πρόγραμμα Erasmus + με κωδικό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000113322.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που ανήκουν στην ομάδα Erasmus ταξίδεψαν στην Κοπεγχάγη της Δανίας καιστο Ρέικιαβικ της  Ισλανδίας, για να επιμορφωθούν παρακολουθώντας αντίστοιχα σεμινάρια (courses) και στη Ρίγα της Λετονίας  για να συνεργαστούν με εκπαιδευτικούς και μαθητές, παρακολουθώντας τον τρόπο διδασκαλίας τους και την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω job-shadowing.

Οι εκπαιδευτικοί μας παρουσίασαν σε όλες τις κινητικότητες το σχολείο μας και τα  ευρωπαϊκά και καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και παρουσίασαν το Δήμο Αλίμου ως τόπο ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στους συμμετέχοντες επιμορφωτές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, αντάλλαξαν συμβολικά δώρα γνωριμίας και μελλοντικής συνεργασίας.



Έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες κινητικότητες των εκπαιδευτικών μας σε Πορτογαλία και Ιταλία (job-shadowing) και Φινλανδία (course) με σκοπό την ολοκλήρωση του προγράμματος με τη λήξη του σχολικού έτους.

Επίσης η ΣΤ’ τάξη συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning Stay Alert for everything Online”.

Τα προγράμματα Erasmus καθώς και eTwinning έχουν στόχο τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων εσωτερικού και εξωτερικού με κοινό θέμα και δραστηριότητες (ηλεκτρονική αδελφοποίηση σχολείων). Προσφέρουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδρούν και να μαθαίνουν από άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες, προωθώντας έτσι την κατανόηση και τον σεβασμό προς τους πολιτισμούς, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν γλωσσικές, πολιτισμικές και κοινωνικές δεξιότητες μέσω της εμπειρίας της ζωής και της μάθησης σε διαφορετικό περιβάλλον.

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται ενθαρρύνουν τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη κριτική σκέψη μεταξύ των συμμετεχόντων. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα ενισχύει το διεθνές προφίλ του σχολείου μας και διευρύνει το δίκτυο συνεργασίας με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. (Η Διευθύντρια Παναγιώτα Καραγιάννη και η ομάδα Erasmus)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.