Καμπάνια για ασφαλή πλοήγηση στα Διαδίκτυο στα σχολεία της Γλυφάδας




Σεμινάρια σε Δημοτικά Σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο Internet άρχισε να πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και με την πολύτιμη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το πρώτο σεμινάριο παρακολούθησαν μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του 9ου και του 11ου Δημοτικών Σχολείων, ενώ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα σεμινάρια και στα άλλα σχολεία της Γλυφάδας που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Ο ομιλητής Γεώργιος Κορμάς, ιατρός, εξειδικευμένος επιστήμονας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, μίλησε στα παιδιά για τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει ο αχανής κόσμος του Internet, για αυτά που πρέπει να προσέχουν και να είναι υποψιασμένα, ώστε να μην ανταποκρίνονται σε κακόβουλες οχλήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γλυφάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που εορτάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου (έχει καθιερωθεί να είναι κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου) έχει διανείμει σχετικό ενημερωτικό υλικό στα σχολεία -ενημερωτικά φυλλάδια και εκπαιδευτικά βιβλία με χρήσιμες συμβουλές και όμορφη εικονογράφηση- στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και την ασφαλέστερη πλοήγηση σε αυτόν.

Τον συντονισμό των δράσεων έχουν ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.