Και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία”




Μετά την υπογραφή σχετικού μνημονίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μέλος, της “Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας”, μαζί με άλλους 9 δήμους της Αττικής (Αθήνα, Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης).

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, που έχει ως σκοπό την μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους δήμους αλλά και την μείωση των δαπανών για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που κάνουν οι δήμοι.

Παράλληλα, μέσω της “Αθηναϊκής Συμμαχίας” θα δημιουργηθούν πρωτοβουλίες και συνέργιες που σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες, πράσινες και φιλόξενες πόλεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει με την χρήση σύγχρονων εργαλείων, μία σειρά από δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.



“Συνολικά έχουμε επιτύχει μέχρι στιγμής, 58% Εξοικονόμηση Ενέργειας στην ενεργειακή κατανάλωση των δημοτικών κτιρίων σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των ενεργοβόρων λαμπτήρων οδοφωτισμού με νέων τύπου LED” αναφέρει ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

“Σύμφωνα με μετρήσεις, οι πολιτικές αυτές έχουν οδηγήσει σε 52% μειώση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Απώτερος στόχος μας είναι, το έτος 2027 ο Δήμος μας η ανθρακική ουδετερότητα να φτάσει το ποσοστό του 80%.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.