Βουλιαγμένη: Θα πληρώνουν για πάρκινγκ οι επισκέπτες – Τι ισχύει για τους κατοίκους




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρόκειται να εφαρμόσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) με στόχο τη διασφάλιση της στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση και την καλύτερη εξυπηρέτηση της στάθμευσης των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την 8/2024 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από ειδικό γραφείο συγκοινωνιακών μελετών, προβλέπονται θέσεις δωρεάν στάθμευσης αποκλειστικά και μόνο για τους κατοίκους της περιοχής εφαρμογής του συστήματος, θέσεις στάθμευσης με πληρωμή για επισκέπτες και μικτές θέσεις όπου οι κάτοικοι θα σταθμεύουν δωρεάν ενώ οι επισκέπτες θα πληρώνουν τέλος στάθμευσης.

Το δικαίωμα της δωρεάν στάθμευσης κατοίκου σε χώρους στάθμευσης για παρέχεται μόνο στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κτίρια τα οποία έχουν είσοδο στα παρακάτω οδικά τμήματα της κεντρικής περιοχής της Βουλιαγμένης:

  • Οδός Αγ.Παντελεήμονα από την οδό Διός μέχρι την οδό Πανός.
  • Οδός Διός από την οδό Θάλειας μέχρι την οδό Αγ.Παντελεήμονα / Λ.Ποσειδώνος.
  • Οδός Ερμού από την οδό Ιάσονος μέχρι την οδό Θάλειας.
  • Οδός Ήρας από την οδό Θησέως μέχρι την οδό Ιάσονος.
  • Οδός Θάλειας από την οδό Πανός μέχρι την οδό Διός.
  • Οδός Θησέως από την οδό Ήρας προς και μέχρι τη Λ. Ποσειδώνος.
  • Οδός Ιάσονος από την οδό Πανός μέχρι την οδό Ήρας.
  • Οδός Πανός από την οδό Ιάσονος μέχρι το ύψος της οδού Θάλειας.

Για τη χορήγηση του δικαιώματος απαιτείται υποβολή σχετικής αίτησης με συνημμένα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η ιδιότητα κατοίκου σε συγκεκριμένο κτίριο.



Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου. (vvv.gov.gr/draseis/parking).

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου ή με φυσική παρουσία ή με συστημένη επιστολή στο παλαιό Δημαρχείο της Βουλιαγμένης, Οδός Αφροδίτης 2, Βουλιαγμένη στην αρμόδια για την παραλαβή Σταυρούλα (Λίνα)  Πάτση, ([email protected]), κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 10:30 – 14:30 από 28/5/ έως 15/6/2024 ή μετά στο πρώην δημαρχείο της Βάρης στο πρωτόκολλο της Τεχνικής Υπηρεσίας στον 1ο όροφο.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  • Αίτηση για τη χορήγηση του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης σε αποκλειστικές θέσεις κατοίκων και σε μικτές θέσεις.
  • Το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

ή εναλλακτικά

(α) Σε περίπτωση ιδιοκτήτη κατοίκου

  • Αίτηση όπως παραπάνω
  • Το συμβόλαιο απόκτησης της κατοικίας 

ή

(β) Σε περίπτωση ενοικιαστή κατοίκου

  • Αίτηση όπως παραπάνω
  • Το συμβόλαιο ενοικίασης  της κατοικίας

Στην ιστοσελίδα του Δήμου (vvv.gov.gr/draseis/parking) υπάρχει ψηφιακή αίτηση η οποία συμπληρώνεται με κωδικούς Taxis και επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά αλλά υπάρχει και αίτηση σε μορφή word, η οποία συμπληρώνεται και υποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά με φυσική παρουσία ή ταχυδρομική αποστολή.

Σύμφωνα πάντα με την παραπάνω αναφερόμενη Απόφαση 8/24 του Δημοτικού Συμβουλίου,  χορηγείται δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε κάθε νοικοκυριό για ένα μόνο όχημα. 

Αν όμως η αρχική άδεια οικοδομής του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το νοικοκυριό έχει εκδοθεί πριν το έτος 1983, όταν δεν υπήρχε με νόμο υποχρέωση να έχουν τα κτίρια χώρους στάθμευσης  εντός της ιδιοκτησίας τους (σε ακάλυπτους χώρους, σε πιλοτές,  σε υπόγειους ή υπέργειους  χώρους), χορηγείται δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης για δύο οχήματα του νοικοκυριού.

Θα ειδοποιηθείτε με τον τρόπο που θα ορίσετε στην αίτησή σας για τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα διευκρινιστικά στοιχεία καθώς και για τη χορήγηση ή μη του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης .

Ο έλεγχος και η αναγνώριση του οχήματός σας με δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε θέσεις κατοίκων  θα γίνεται ηλεκτρονικά (χωρίς σήμα αναγνώρισης στο παρμπρίζ).

Η ισχύς του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης είναι ανά ημερολογιακό έτος και οι ανανεώσεις για κάθε επόμενο έτος θα γίνονται με υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Βουλιαγμένη: Θα πληρώνουν για πάρκινγκ οι επισκέπτες – Τι ισχύει για τους κατοίκους

  • 28/05/2024 at 9:17 πμ
    Permalink

    Πίστευα ότι ο δημάρχων θέλει να κάνει την πόλη του παράδειγμα με τάξη και ευκολίες προσβάσεις και επισκέψεις για όλους που την επισκεπτονται αλλά δυστυχώς βλέπω να εκπονούνται ρατσιστικές πρακτικές καλύτερα να βάλει περιφράξεις και συνοριακά φυλάκια η να ζητήσει αυτονομία τύπου Κοσσόβου ..έτσι τελικά δείχνουμε το αληθινό μας πρόσωπο και όλα αυτά βαδίζοντας στην 3000 μΧ και αυτό λέγεται πρόοδος ,εξέλιξη ….δυστυχώς συνεχίζουμε στον λάθος δρόμο χωρίς όραμα…

    Απαντήστε
  • 28/05/2024 at 6:20 μμ
    Permalink

    Ενοχλούνται οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης από την παρουσία των μη κατοίκων που έρχονται να κάνουν τη βόλτα τους και το μπάνιο τους στη θάλασσα.Ειναι δικιά τους η περιοχή και μόνο δικιά τους με δικούς τους νόμους.Ετσι βλέπουμε ιδιωτικούς δρόμους, ιδιωτικές παραλίες και βιλάρες πάνω στη θάλασσα,χωμένες μέσα στο λόφο, παράνομες αλλά …νόμιμες αφού πληρώνουν κάτι χιλιάδες οι εφοπλιστές κλπ λεφτάδες , σαν πρόστιμο κάθε χρόνο , αμελητέο πόσο γι’αυτους !Ντροπή και ξεφτίλα στο δήμαρχο αλλά και…στο ανύπαρκτο κράτος!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.