Ειρηνοδρομία 2024: Καταγγελία της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για την οικονομική επιβάρυνση των μαθητών/τριών




Ανακοίνωση- καταγγελία της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για την οικονομική επιβάρυνση της συμμετοχής των μαθητών/τριών στην Ειρηνοδρομία 2024 του Δήμου Αγίου Δημητρίου:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καταγγέλλει την επιβολή αντιτίμου 3 ευρώ για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ειρηνοδρομία 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Η εκδήλωση της Ειρηνοδρομίας που πραγματοποιείται πάνω από 40 χρόνια αποτελεί μέρος της γιορτής των Παναγουλείων που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών ήταν δωρεάν μέχρι και πέρσι, γιατί σκοπός της Ειρηνοδρομίας είναι η ενεργοποίηση της μαζικής συμμετοχής όλων των μαθητών/τριών χωρίς αποκλεισμούς σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και του Αθλητισμού.

Η επιλογή όμως της νέας Διοίκησης του Δήμου Αγίου Δημητρίου να επιβάλει αντίτιμο στη συμμετοχή των μαθητών/τριών αποτελεί αφενός ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο που πλήττει τα οικογενειακά εισοδήματα και οδηγεί σε αποκλεισμό τους/τις οικονομικά ευάλωτους/ες μαθητές/τριες και αφετέρου η δήλωση της δημοτικής αρχής ότι «Φέτος τα έσοδα από την εκδήλωση θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου» αποτελεί μία προσπάθεια απόσυρσης του Δήμου από την αποκλειστική ευθύνη του να διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολικών του μονάδων και να χρησιμοποιεί τις πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις ως χρηματοδοτική ευκαιρία για το σκοπό αυτό.

Ως Δ.Σ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας απαιτούμε :



Την άμεση κατάργηση της οικονομικής επιβάρυνσης της συμμετοχής των μαθητών/τριών στην Ειρηνοδρομία.

Τη δυνατότητα της δωρεάν συμμετοχής στην Ειρηνοδρομία των κηδεμόνων των μαθητών/τριών των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού.

Την κάλυψη όλων των λειτουργικών, υλικοτεχνικών και κτηριακών αναγκών των σχολικών μονάδων αποκλειστικά και μόνο από τους Δήμους μέσω της διεκδίκησης της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης.

Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων σχολικών/ καθαριστών/τριών και φυλάκων σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Διεκδικούμε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους/ες τους /τις μαθητές/τριες χωρίς αποκλεισμούς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.