Δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές της Γλυφάδας




Ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου παρέχει δωρεάν, για 6η συνεχή χρονιά, Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους μαθητές της Γλυφάδας μας! Είναι όμως η πρώτη χρονιά που το τεστ αυτό απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου αλλά και της Γ΄Γυμνασίου! Πρόκειται για το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού HORIZON, που θα βοηθήσει τους μαθητές στις επιλογές σπουδών μετά το Λύκειο και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

🔷️ Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

🔷 ️Προθεσμία Συμπλήρωσης του Τεστ ορίζεται η Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Οι μαθητές θα απαντήσουν, με χρήση με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, διάρκειας περίπου μισής ώρας (30’), του οποίου τα αποτελέσματα θα τους διαφωτίσουν ως προς:



📌 Τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα

📌 Τη δομή της επαγγελματικής τους προσωπικότητας (σε ποιους επαγγελματικούς τύπους ανήκουν)

📌 Τις πανεπιστημιακές σχολές που ταιριάζουν περισσότερο στα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα

📌 Τα επιστημονικά πεδία / τομείς ΕΠΑΛ που περιέχουν τις περισσότερες σχολές που τους ταιριάζουν

📌 Τους ακαδημαϊκούς τομείς που τους ταιριάζουν περισσότερο, αν επιλέξουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό

📌 Τις ειδικότητες των ΔΙΕΚ που τους ταιριάζουν, αν επιλέξουν μετά το Λύκειο τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση

✅️ Την Κυριακή 21η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας γονείς και μαθητές θα παραλάβουν έντυπη συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων τους και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση – επεξήγηση που θα τους βοηθήσει να τα κατανοήσουν και να τα αξιοποιήσουν στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους. Η ολοκληρωμένη αναφορά αποτελεσμάτων του τεστ θα είναι διαθέσιμη μετά την εκδήλωση σε ηλεκτρονική μορφή.

Στην εκδήλωση θα ενημερωθούν :

📍 Οι γονείς και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για το Γενικό Λύκειο αλλά και το Επαγγελματικό, ώστε να βοηθηθούν στην επιλογή τους.

📍 Οι γονείς και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου για τις Ομάδες Προσανατολισμού, καθώς καλούνται να αποφασίσουν κατά τη νέα σχολική χρονιά.

📍 Οι γονείς και οι μαθητές της Β΄ & Γ΄ Λυκείου για τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό και για τις παγίδες που υπάρχουν.

Λεπτομέρειες για την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα και θα αποσταλεί σχετικό email σε όλους τους συμμετέχοντες. Σημειώνεται ότι το τεστ μπορούν να συμπληρώσουν και μαθητές που είχαν λάβει μέρος πέρυσι στην αντίστοιχη δράση.

Κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του τεστ HORIZON οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια στο τηλ. 210 6778777. Υπεύθυνες για τη δράση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής είναι η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κυριακοπούλου και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.