Άγιος Δημήτριος: Άνοιξαν οι τρεις από τις έξι παιδικές χαρές




Ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες πιστοποίησης των παιδικών χαρών, που έκλεισαν με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά.
Οι εργασίες συντήρησης τους είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα έχουν ήδη λάβει τα αναγκαία πιστοποιητικά οι Παιδικές χαρές της Ολύμπου, Ασυρμάτου και Αμαλίας, ενώ εκδίδονται από τον αρμόδιο φορέα, μετά από σχετικούς ελέγχους οι αναγκαίες πιστοποιήσεις και για τις υπόλοιπες.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών (ΕΕΠΧ) η οποία συγκαλείται το επόμενο διάστημα προκειμένου να εκδώσει το προβλεπόμενο πρακτικό ελέγχου των παιδικών χαρών.

Το πρακτικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία και θα παραδώσει το σχετικό σήμα καταλληλότητας για να επιτραπεί με ασφάλεια στο δήμο να τις παραδώσει προς χρήση.

Με αφορμή τη σχετική διαδικασία ο Στέλιος Μαμαλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η απόφαση μας για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, προφανώς, δημιούργησε πρόβλημα και προκάλεσε ταλαιπωρία στα παιδιά και τους γονείς τους και ζητάμε την κατανόηση τους γι’ αυτό, αλλά νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας, προέχει”



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άγιος Δημήτριος: Άνοιξαν οι τρεις από τις έξι παιδικές χαρές

  • 17/04/2024 at 10:35 μμ
    Permalink

    Να κοιτάξετε το προνηπιο και το νήπιο…..

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.