Τσικνοπέμπτη στον Άλιμο: Άναμμα του Φανού με χορό και κεράσματα




Ανδρέας Κονδύλης: Ελάτε να αναβιώσουμε όλοι μαζί το έθιμο που μας κάνει όλους μία μεγάλη παρέα, αλλά και μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες και την παράδοσή μας!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (κοντεύει να γίνει πια… θεσμός!) o Δήμος Αλίμου, γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη με λαμπρότητα, αναβιώνοντας το αγαπημένο «Έθιμο των Φανών» στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη».

Η γιορτή θα ξεκινήσει με μια εντυπωσιακή παρέλαση από μουσικούς, χορευτές και κατοίκους του Αλίμου. Με αφετηρία στις 7 μ.μ. τη συμβολή των οδών Τρικούπη και Δωδεκανήσου, η μουσικοχορευτική πομπή θα περάσει μέσα από την αγορά Δωδεκανήσου και θα καταλήξει στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα ανάψουμε τον Φανό στη σκηνή του ανοιχτού θεάτρου “Μαίρη Αρώνη”.

Το γλέντι που θα ακολουθήσει υπόσχεται αξέχαστες στιγμές, με δωρεάν άφθονο κρασί και πλούσια εδέσματα για όλους. Με τη συμμετοχή του δυναμικού συγκροτήματος «BRONZA BANDA», των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Δήμου Αλίμου, του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου «Στησίχορος» και του Συλλόγου Οικισμού Εκτελωνιστών.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.