Το Boeing 727 της Ολυμπιακής “προσγειώθηκε” στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (VIDEO)




Είναι επιβλητικό, είναι ιστορικό, κάποιους θα τους ενθουσιάσει, κάποιους…θα τους τρομάξει ! Ένα από τα πρώτα Boeing 727 που απέκτησε η Ολυμπιακή Αεροπορία, το 1968, μεταφέρθηκε στον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού ως τουριστικό αξιοθέατο. Από το χώρο του πρώην αεροδρομίου, όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος, τοποθετήθηκε μπροστά στο γήπεδο των Σουρμένων και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί πλατεία.

Το αεροσκάφος βρίσκεται σε φάση συναρμολόγησης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα. Είναι ορατό σε όποιον κινείται στο ρεύμα από Αθήνα προς Γλυφάδα, λίγο μετά το μετρό του Ελληνικού, αν και, λόγω του μεγέθους του, μπορεί να το εντοπίσει και κάποιος ο οποίος βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Βουλιαγμένης.

Πηγή βίντεο: Up Stories

Τα επίσημα εγκαίνιά του αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Μάϊο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα Boeing Β727/284 MOUNT OLYMPUS με αναγνωριστικό SX-CBA. Παραδόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία τον Δεκέμβριο του 1968. Προσγειώθηκε από το Seattle στο Ελληνικό το 1969, ενώ πρόκειται για ένα από τα έξι Β727/284 που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, για εσωτερικές πτήσεις αλλά και πτήσεις σε κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η εταιρεία ZELA AVIATION ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα μεταφοράς, τοποθέτησης και συντήρησης του αεροσκάφους. Βάσει της συμφωνίας πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και να υπάρχει συνεχής επιτήρηση και συντήρηση του αεροσκάφους ως έκθεμα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.