«Το Ασκληπιείο της νέας εποχής!»




“Το Ασκληπιείο Βούλας δεν συρρικνώνεται για να ιδιωτικοποιηθεί στο μέλλον, αντίθετα, μεγαλώνει, αλλάζει και εκσυγχρονίζεται”, αναφέρει σε ανάρτησή του, ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης διαψεύδοντας “φήμες που τεχνηέντως προωθούν ορισμένοι, με πρόδηλη πολιτική σκοπιμότητα”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη:

“Υπάρχουν τομείς που πρέπει να μας ενώνουν και όχι να αποτελούν πεδίο κομματικών τακτικισμών. Όπως η Υγεία, η Δικαιοσύνη, η Παιδεία, η Εξωτερική πολιτική. Ξεκινώ με αυτές τις σκέψεις, επιχειρώντας να εξηγήσω, να αποκαταστήσω την αλήθεια, να διαψεύσω φήμες που τεχνηέντως προωθούν ορισμένοι, με πρόδηλη πολιτική σκοπιμότητα.

👉Ερώτηση:



«Συρρικνώνεται το Γ.Ν. ‘Ασκληπιείο Βούλας’ για να ιδιωτικοποιηθεί στο μέλλον;»

Σαφώς και όχι. Τουναντίον, μεγαλώνει. Αλλάζει. Εκσυγχρονίζεται. Και ο δημόσιος χαρακτήρας του ενισχύεται όσο ποτέ. Με ποιόν τρόπο;

👉 Με ενίσχυση και επέκταση υποδομών.

Με προσθήκη επιπλέον 9.986 τετραγωνικών μέτρων νοσηλείας. Με άλλα λόγια, το νοσοκομείο μεγαλώνει κατά 40% από το υφιστάμενο:

•Με νέο, υπερσύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και Ουρολογική κλινική(από δωρεά),

•Με νέα Παιδοψυχιατρική κλινική -που πρώτη φορά αποκτά όχι μόνο το νοσοκομείο, αλλά και όλη η Νότιοανατολική Αττική (δημόσιο έργο από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου),

•Με νέο τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 115 κλινών που ήδη κατασκευάζεται (από δωρεά),ενώ

•Σύντομα ξεκινά και διαγωνισμός μελέτης για την πλήρη ανακατασκευή και επέκταση των εξωτερικών ιατρείων που στεγάζονται σήμερα σε κτίριο 70 ετών (έργο επίσης δημόσιο που θα χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου – σύντομα θα πω περισσότερα γι’ αυτό).

👉Με ενίσχυση χρηματοδότησης.

Για πρώτη φορά πετύχαμε να διασφαλίσουμε επιπλέον χρηματοδότηση 2,4 εκατομυρίων ευρώ στα τέλη του προηγούμενου έτους – ως επιβράβευση, μεταξύ άλλων, για τους στόχους που πετύχαμε τους τελευταίους 10 μήνες! Γι’ αυτό και φέτος, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων, πολλών ετών. Άλλωστε, βάσει και των επίσημων στοιχείων της οικονομικής μας υπηρεσίας, το Γ.Ν. Ασκληπιείο βρίσκεται σήμερα, λογιστικά και ταμειακά, στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων 20 ετών.

👉Με ενίσχυση προσωπικού.

Προφανώς υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα ελλείψεις. Σε αυτό φυσικά συνέτεινε και η δεκαετής κρίση που «πάγωσε» τις προσλήψεις. Η αλήθεια είναι, όμως, πως το προσωπικό που υπηρετεί τα τελευταία 4 χρόνια είναι προσαυξημένο κατά πολύ από όσο υπηρετούσε το 2019. Για την ακρίβεια, μέσα σε 4 χρόνια προσελήφθη αριθμός υγειονομικών αντίστοιχος με εκείνον των προηγούμενων 16 ετών, συνολικά.

Ήδη, τη Δευτέρα βγαίνει τροποποιημένη η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, όπου για το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας προκηρύσσονται 5 θέσεις ιατρών Επιμελητών Β’ διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ άλλοι περίπου τόσοι θα προκηρυχθούν σε άμεσο διάστημα, λιγότερο των δύο μηνών. Εκθέτοντας, μεταξύ άλλων, όσους έσπευσαν από χθες να παραπλανήσουν και να διαδώσουν φήμες που δεν ευσταθούσαν. Την ίδια στιγμή, προχωρά μετά από 13 χρόνια προκήρυξη Συντονιστών Διευθυντών. Ενώ, ήδη, μετά από πολλά χρόνια το νοσοκομείο καλύπτεται και από Θωρακοχειρουργό και από Αγγειοχειρουργό.

Αντίστοιχο βάρος και έμφαση δίνουμε και για την άμεση ενίσχυση του αριθμού των νοσηλευτών μας που είναι εξαιρετικά πολύτιμοι και εξίσου κομβικοί για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου. Άλλωστε, οι ολοκαίνουργιες υποδομές μας, που ετοιμάστηκαν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, αναμένουν σήμερα την επικείμενη ενίσχυσή μας σε αυτούς-που επαναλαμβάνω θα είναι άμεση- για να τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Σίγουρα η άσκηση δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού -επαναλαμβάνω- μιλάμε για σημαντική προσαύξηση χώρων νοσηλείας και, άρα, κάλυψη νέων αναγκών. Όχι μόνο αντικατάσταση όσων νοσηλευτών υπηρετούσαν. Και, φυσικά, η λύση δεν είναι τόσο απλή, όσο ορισμένοι νομίζουν.

👉Με ενίσχυση εξοπλισμού.

Θα σταθώ σε ένα εμβληματικό έργο που είναι πιο κοντά από ποτέ. Την προμήθεια και εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου, για πρώτη φορά στα 102 χρόνια λειτουργίας του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας! Δε θα επεκταθώ σε αυτή τη φάση στην καθημερινή ενίσχυση που υλοποιείται σε πάρα πολλά άλλα, όπως σε ιατρικά μηχανήματα, σε μηχανογραφικό εξοπλισμό ή στα οχήματα μεταφοράς των ασθενών μας που σύντομα θα αντικαταστήσουμε και αυτά, μετά από 35 χρόνια!

👉Με βελτίωση όλων των υπηρεσιών και των δεικτών αναμονής στους χρόνους αναμονής των ασθενών.

Με εφαρμογή πρωτοκόλλου διαλογής από τους γιατρούς του τμήματος επειγόντων, με συνέργειες του τμήματος πληροφορικής και του γραφείου κίνησης ασθενών, με διαρκή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Μία μείωση που βάση των επίσημων στοιχείων, αγγίζει σήμερα το 53,6 % σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε και ελπίζω να μη σας κούρασα. Προσπάθησα, με όσο πιο σύντομο και απλό τρόπο μπορούσα, να περιγράψω ένα τεράστιο έργο που συντελείται καθημερινά από εκατοντάδες ανθρώπους (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό) με τους οποίους έχω την ύψιστη χαρά και τιμή να συνυπάρχω και να συνεργάζομαι. Πώς θα το συμπύκνωνα όλο αυτό σε μία φράση; «Το Ασκληπιείο της νέας εποχής!»

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “«Το Ασκληπιείο της νέας εποχής!»

  • 04/03/2024 at 7:46 μμ
    Permalink

    αν όλα γίνονται με τον τρόπο που μας λέτε,μπράβο σας

    Απαντήστε
    • 04/03/2024 at 9:44 μμ
      Permalink

      θα το πω απλά
      Το νοσοκομείο δεν παίζεται τοσο από γιατρούς όσο και απο εγκαταστασεις είναι μακράν το καλύτερο δημόσιο τι να λέμε!!

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.