Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το Ασκληπιείο Βούλας




(Δελτίο τύπου της Δημοτικής  Οργάνωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης)

Και η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό, ανταγωνιστικό και πρωτοπόρο. Αυτή είναι η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες.

 Ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει το σύνολο  της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας.

 Ένα ΕΣΥ όπως αρμόζει στην ιστορία, στην ταυτότητα και τις αξίες της παράταξης μας. Όπως το οραματίστηκε ο Γιώργος Γεννηματάς μαζί με τον Παρασκευά Αυγερινό και για την ενίσχυση του οποίου αγωνίστηκε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Η πολιτική παρακαταθήκη της θα είναι φωτεινός φάρος στην πορεία μας προς το μέλλον. Γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος, οι αξίες, οι αρχές και οι ιδέες μας.



Και τι βλέπουμε τώρα αντί η Κυβέρνηση να ενισχύει το Ε.Σ.Υ , το αποδιαρθρώνει πλήρως κάνοντας ένα δημόσιο αγαθό αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς. Με τυμπανοκρουσίες και συλλογή υπογραφών οι πολιτευτές της Ν.Δ. μας είπαν ότι πρέπει να γίνει Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική των 600.000 κατοίκων. Μολις   ανακοινώθηκε η δημιουργία Ιδιωτικού Συγκροτήματος Νοσοκομείου στην Παιανία το ξέχασαν και τηρούν σιγή ιχθύος.

Η Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ , μετά την επιτυχημένη και καθ ΄ομολογία κατατοπιστική εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό -bulling συνεχίζει τις δράσεις της με στόχο την Κοινωνία στο Προσκήνιο και με την ανάδειξη όχι μόνο των προβλημάτων  και την υπάρχουσα κακή κατάσταση στο τομέα της Υγείας αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις και  προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. 

Ειδικότερα, ενώ το ΓΝ Ασκληπιείο αν και είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Ν.Α, Αττική λειτουργεί με ελλείψεις, με μειωμένες εφημερίες, και ενώ διαθέτει  νέες  κτηριακές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού για εύρυθμη λειτουργία και δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Νοσοκομείων που πρόκειται  να ενισχυθούν με πρόσληψη ιατρικού προσωπικού – όπως έχει δημοσιευτεί στην Διαύγεια όπου προβλέπονται προσλήψεις  700 ιατρών – και δυστυχώς αποτελεί  παράδειγμα του περιορισμού αν όχι της διάλυσης των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, διοργανώνεται πολιτική εκδήλωση με θέμα:

“ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ -TΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ- Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ” στη αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (Αγίου Ιωάννου και Ναυσικάς, Βούλα) την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00

Οι εισηγητές στην εκδήλωση είναι :

  • Τσίμαρης Ιωάννης ,  Ιατρός Ουρολόγος,  Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων 
  • Μπουλμπασάκος Γιώργος,  Ιατρός Πνευμονολόγος , Γραμματέας Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ
  • Παστρούδης Αλέξανδρος , Ιατρός Ορθοπεδικός , Πρόεδρος επιστημονικού συμβουλίου ΓΝ Ασκληπιείου

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν την σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ που για δεκαετίες αποτελούσε τον Πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους , ήταν αρωγός του Πολίτη ( ας θυμηθούμε τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της  Πανδημίας) και  τώρα δείχνει  εικόνα διάλυσης.

Για όλα αυτά καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν , να  ενημερωθούν και να προβληματιστούμε μαζί για το Μέλλον και την Προοπτική της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.