Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού




Την Τετάρτη 21/2/2024 γονείς και παιδιά του Συλλόγου μας βρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θέσαμε τα θέματα που αφορούν το σχολείο μας.

Συγκεκριμένα:

  • Επισκευή στεγάστρου
  • Τοποθέτηση προστατευτικών στις σιδερένιες κολώνες
  • Εργασίες συντήρησης όλου του σχολικού κτιρίου
  • Αντισεισμικός έλεγχος
  • Τοποθέτηση παιχνιδιού στην αυλή
  • Βάψιμο των τάξεων και διόρθωση ζημιών
  • Τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στην αυλή
  • Λύση για την αίθουσα που παραχωρείται στο χώρο του Δημοτικού

Υπενθυμίζουμε ότι αρκετά από αυτά τα θέματα αποτελούν αιτήματα του συλλόγου μας χρόνια τώρα και ότι η παρέμβασή μας πραγματοποιήθηκε αφού για άλλη μια σχολική χρονιά δεν είχαμε καμία απόκριση στα αιτήματα μας.

Εκφράσαμε επίσης την αντίθεσή μας με τη πρακτική να πληρώνουν οι γονείς από τη τσέπη τους, από τη γραφική ύλη (κόλλες Α4, μαρκαδόρους κλπ) μέχρι και το ζέσταμα του φαγητού και ζητήσαμε να βρεθούν οριστικές λύσεις με την αύξηση των κρατικών κονδυλίων που δίνονται για το σχολείο καθώς και την ένταξη του σχολείου μας στα σχολικά γεύματα.



Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι μόνο όσο εμείς οι γονείς επιμένουμε στην ουσιαστική επίλυση όσων έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και τα στερούνται, θα έχουμε αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσής μας για την παραπάνω παρέμβαση, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το σχολείο μας το πρωινό της Τετάρτης 21/2. Συγκεκριμένη διαβεβαίωση από τη Δημοτική Αρχή λάβαμε μόνο για τα προστατευτικά στις κολώνες και ότι θα οριστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους του συλλόγου μας για τα υπόλοιπα θέματα.

Ωστόσο, αρκετά θέματα αντιμετωπίστηκαν με τη λογική ότι «έτσι συμβαίνει παντού», με το βάρος τελικά να πέφτει σε εμάς τους γονείς και τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας αξίζουν πολλά περισσότερα από «αυτό που συμβαίνει», όπως άλλωστε το αποτυπώνουν στις ζωγραφιές τους ή στις αφηγήσεις τους για το «τι σχολείο ονειρευόμαστε».

Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους στηρίζοντας τα όνειρά τους, ομορφαίνοντας την καθημερινότητα όλων μας στη σχολική κοινότητα.

Θα ζητήσουμε λοιπόν αυτά που είναι απαραίτητα στον 21ο αιώνα για ένα νηπιαγωγείο, ώστε να εξασφαλίζεται ασφάλεια, καλή λειτουργία, ζεστασιά και ομορφιά για τα παιδιά μας!

Και η εκάστοτε Δημοτική αρχή, το Υπουργείο και συνολικά οι Αρμόδιοι, ας πάρουν την ευθύνη τους αν θεωρούν ότι είναι υπερβολή να φτιαχτεί το στέγαστρο ή να λυθεί το ζήτημα της σίτισης ή της πρόσβασης των παιδιών στη τουαλέτα ή να παρέχουν στο σχολείο κόλλες Α4 και πλαστελίνη!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.