Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson όρθωσε ανάστημα κόντρα στην κορυφαία ομάδα του κόσμου




Μια νύχτα με πολλά αναγνώσματα, μια νύχτα με οφέλη που θα αποτελέσει εφαλτήριο για το μέλλον εκτός συνόρων και το παρόν εντός αυτών. Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson το βράδυ του Σαββάτου (9/3) όρθωσε ανάστημα κόντρα στην κορυφαία ομάδα του κόσμου, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, κοίταξε κατάματα το «θηρίο», παρότι αγωνίστηκε με απουσίες και άφησε κληρονομιά για τα επόμενα χρόνια. 

Κανείς δεν υπολόγιζε τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson απέναντι στη Σαμπαντέλ, όμως οι Ισπανίδες τα… χρειάστηκαν όταν είδαν τα κορίτσια του Πάνου Βέργου να μάχονται σε κάθε φάση και να προηγούνται μέχρι και με 6-2 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, έχοντας αναγκάσει τον Νταβίντ Πάλμα να καλέσει ήδη τάιμ άουτ στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου… 

Σε ένα παιχνίδι όπου απουσίαζαν η Ίλσε Κούλχας και η Ευδοκία Τσιμάρα, σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ «μεγάλωσε», άπλωσε το ανάστημά του και πραγματοποίησε μια εμφάνιση από εκείνες που πετυχαίνουν ομάδες με ισχυρό χαρακτήρα. Αυτή είναι η ομάδα του Πάνου Βέργου που μπορεί να ηττήθηκε με 13-8 στο φινάλε, έχοντας δώσει σώμα και πνεύμα, έχοντας υποστεί μεγάλη κούραση, ωστόσο στο τέλος κέρδισε πολλά περισσότερα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ντεμπούτο στο LEN Champions League έκανε η αθλήτρια της ομάδας Μίνι Κορασίδων, Αφροδίτη Μπιτσάκου, η οποία αγωνίστηκε κόντρα σε τρομερές αντίπαλες και κέρδισε, μάλιστα, ένα πέναλτι. 

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson – ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ 8-13

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου φόρεσε τα γιορτινά του, με την ομάδα του Πάνου Βέργου να βλέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως γιορτή και επιστέγασμα της εξαιρετικής ευρωπαϊκής πορείας του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, στην παρθενική του, μάλιστα, συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το έργο της ελληνικής ομάδας μόνον εύκολο δεν ήταν, καθώς το μεγαθήριο της Σαμπαντέλ έχει αξία γνωστή σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ είχε δύο αναμφίβολα σημαντικές απουσίες, της Ίλσε Κούλχας και της Ευδοκίας Τσιμάρα.



Το ξεκίνημα του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ Betsson ήταν βγαλμένο από τα πιο κρυφά όνειρα του Πάνου Βέργου, καθώς η ομάδα του όχι απλώς αιφνιδίασε, αλλά τρόμαξε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, καθώς μπήκε στο παιχνίδι με τρομερή συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα και προηγήθηκε με 5-2 και 6-2! Αναμφίβολα, το κορυφαίο αγωνιστικό διάστημα του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ στην Ευρώπη φέτος, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Με αυταπάρνηση και μπόλικη ψυχή, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson πάλεψε το παιχνίδι, δεν παράτησε τίποτα και δημιούργησε μια σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον του στην Ευρώπη και το παρόν του στις εγχώριες διοργανώσεις. Στο φινάλε, οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν περισσότερες λύσεις, επομένως και πιο φρέσκια χέρια προς το τέλος του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο Χαλάνδρι, σφραγίζοντας παράλληλα την είσοδό τους στο Φάιναλ Φορ του LEN Champions League, μια αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των Ομίλων.

Η διακύμανση…

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Καταλανές προηγήθηκαν, όμως η Μαρίσα Ρακιντζή με σουτ από την περιφέρεια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 λίγο μετά. Μάλιστα, ύστερα από καλή άμυνα η Μελίνα Καριπίδου κέρδισε πέναλτι και η Τίνα Κοντογιάννη έβαλε μπροστά τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ με 2-1! Μετά από απόκρουση της Τζούρκα, η Ασημάκη κέρδισε αποβολή και η ίδια από το 2ο δοκάρι στο παραπάνω έγραψε το 3-1 από ασίστ της Κοντογιάννη, ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε με τη Τζούρκα να αποκρούει, την Κοντογιάννη να κερδίζει πέναλτι και την Μάουντ Μέγκενς να γράφει το 4-1 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson! Να σημειωθεί ότι σε αυτό το κομμάτι του 1ου οκταλέπτου, η Αφροδίτη Μπιτσάκου έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο και κέρδισε πέναλτι στο 0:26, με τη Μέγκενς να σκοράρει (5-1)! Αυτό ανάγκασε τον Νταβίντ Πάλμα να καλέσει τάιμ άουτ έντρομος, καθώς ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ είχε αιφνιδιάσει πλήρως τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, η Φαν ντερ Σλοτ με πέναλτι μείωσε σε 5-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Τζούρκα ξεκίνησε με νέα μεγάλη απόκρουση και η Μελίνα Καριπίδου με ΤΡΟΜΕΡΟ σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 6-2 για την ομάδα του Πάνου Βέργου! Λίγο μετά η Ασημάκη κέρδισε αποβολή, αλλά ο ΑΛΙΜΟΣ είχε δοκάρι στον παίκτη παραπάνω.  Η ποιότητα της Σαμπαντέλ έκανε την εμφάνισή της σε εκείνο το σημείο του αγώνα, με τις Καταλανές να μειώνουν σε 6-5 μέσα σε λίγα λεπτά, με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ να προηγείται στο φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου.

Τρίτο οκτάλεπτο, με τη Σαμπαντέλ να ισοφαρίζει νωρίς σε 6-6 και η Ορτίθ με δυνατό σουτ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την Πρωταθλήτρια Ευρώπης με 6-7 και στο 6-8 ο Πάνος Βέργος κάλεσε τάιμ άουτ. Αμέσως μετά, η Ασημάκη κέρδισε αποβολή και η Τίνα Κοντογιάννη με τεχνικό σουτ στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 7-8 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ. Εν συνεχεία, η Ηρώ Καριπίδου ρίσκαρε από δύσκολη γωνία και ισοφάρισε σε 8-8 για την ελληνική ομάδα! Λίγο μετά η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι, όμως η Εστέρ απέκρουσε την εκτέλεση της Κοντογιάννη.  Η Ορτίθ έβαλε μπροστά τη Σαμπαντέλ με 8-9 λίγο μετά, με τα κορίτσια του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ να καταθέτουν ψυχή μες το νερό, ειδικότερα στην άμυνα.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Ασημάκη λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει με την κλασική της κίνηση, με την Λέιτον να σκοράρει σε ανισορροπία για το 8-10, ενώ στη συνέχεια η Σαμπαντέλ κατάφερε να προηγηθεί με 8-13.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.