Η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Γλυφάδα (VIDEO)




Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην ηλιόλουστη Γλυφάδα. Χιλιάδες πολίτες καμάρωσαν τα νιάτα της πατρίδας μας, που παρέλασαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντωνίου, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, καθώς και εκπροσώπων των φορέων και συλλόγων της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εντός του Ιερού Ναού η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας Όλγα Δοξοπούλου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στο Παλαιό Δημαρχείο. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου κορυφώθηκε με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε επί της παραλιακής οδού Διαδόχου Παύλου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος καμάρωσε και χειροκρότησε με θέρμη και περηφάνεια τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Τα παιδιά που παρελαύνουν σήμερα, με χαρά και υπερηφάνεια, γνώρισαν μόνο μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Δεν ξέρουν πως είναι να ζεις σε μια πατρίδα υποδουλωμένη, ανελεύθερη.

Ξέρουν όμως καλά πως όταν χρειάστηκε, κάποιοι πήραν τα όπλα, πίστεψαν στην ανεξαρτησία της Ελλάδας, πολέμησαν για το ιδανικό της ελευθερίας και το ιδανικό της δημοκρατίας, θυσίασαν και τη ζωή τους για αυτό.

Και τα κατάφεραν.

Όποιος κοιτάξει καλά τα πρόσωπα των παιδιών και των εφήβων που παρελαύνουν σήμερα, είναι σίγουρο ότι θα αναγνωρίσει την πίστη στα ιδανικά αυτά, το υψηλό φρόνημα.

Θα αναγνωρίσει την ελπίδα.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!»

Παρουσιάζοντας, όπως κάθε χρόνο, την παρέλαση, η κ. Ελένη Ζαφειροπούλου-Μεγαλακάκη, στέλεχος επί σειράν ετών του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Γλυφάδας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο μία εορταστική επέτειος με παρελάσεις, σημαιοστολισμούς και άλλες εκδηλώσεις αλλά είναι η ημέρα εκείνη που το έθνος μας ευαγγελίστηκε την ελευθερία του. Είναι η ημέρα που μας φέρνει στη μνήμη την ιερή απόφαση και τα γενναία κατορθώματα των ανθρώπων εκείνων που είχαν τη θέληση να αποτινάξουν τον τύραννο. Είναι η ημέρα που μας υποχρεώνει να ξαναθυμηθούμε την ιστορική μας κληρονομιά, τις εθνικές μας υποθήκες και το ιερό χρέος όλων μας. Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα για τη σημερινή διπλή γιορτή».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.