Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήριο στη Γλυφάδα




Ο Δήμος Γλυφάδας και το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο των δράσεων για τον «Μήνα Γυναίκας» που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Ελλάδος, Femina Support Lab, υλοποιούν το βιωματικό εργαστήριο με θέμα τα «Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα».

Το δωρεάν εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 9:00-13:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας, Άλσους 15. Τον συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για θέματα όπως:

📍 η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

📍 τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, πότε αυτά παραβιάζονται και πώς σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, τη συναίνεση, την αντισύλληψη, την άμβλωση και τη γυναικολογική -μαιευτική βία



📍 υπηρεσίες και φορείς που μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες

Ομιλήτριες:

🔷 ️Γουβιά Αθηνά, Κοινωνική λειτουργός, εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ Ελλάδος

🔷️ Δρ. Κανταράκη Μαρούλα, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό στέλεχος της ΧΕΝ Ελλάδος.

Πρόγραμμα βιωματικού εργαστηρίου:

🔵 8:30: Προσέλευση

🔵 9:00-11:00: Εισαγωγή στα Σεξουαλικά Δικαιώματα: Ορισμοί σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικότητας, σεξουαλικά δικαιώματα, αιτίες και μορφές παραβίασης, η έννοια της συναίνεσης.

🔵 11:00-11:30: Διάλειμμα

🔵 11:30-13:30: Εισαγωγή στα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα: Ορισμός αναπαραγωγικής υγείας, η ιστορία της αντισύλληψης, αναπαραγωγικά δικαιώματα, αιτίες και μορφές παραβίασης.

✅️ Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας: 2109647021 (εσωτ.1). Υπεύθυνες επικοινωνίας: Παναγιωτοπούλου Ίριδα, Κουλούβαρδη Στυλιανή, Παπαδοπούλου Ευτυχία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.