Γλυφάδα: Ο «Δρόμος των Ποιητών» γέμισε καλλιτεχνικές δημιουργίες αφιερωμένες στις γυναίκες




Ο πιο εμπνευσμένος δρόμος της πόλης, ο «Δρόμος των Ποιητών» γέμισε καλλιτεχνικές δημιουργίες αφιερωμένες στις γυναίκες, ενώ ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου απηύθυνε ένα ιδιαιτέρως τιμητικό μήνυμα, στο οποίο ανέφερε: «Οι γυναίκες δεν είναι το “αδύναμο φύλο”. Είναι το ισχυρό. Δεν απαιτούν ίσα δικαιώματα. Τα δικαιούνται. Η Ημέρα της Γυναίκας είναι για κάθε εργαζόμενη, κάθε άνεργη, κάθε μητέρα, κάθε νοικοκυρά, κάθε μία που στη ζωή της συνάντησε εμπόδια που πολλοί άντρες δεν είχαν συναντήσει – και είναι χρέος όλων μας να γκρεμίσουμε κάθε τέτοιο εμπόδιο. Για να «απολαύσουμε αυτά που θα φέρει στο προσκήνιο η ύπαρξη πολλών, πολύ περισσότερων γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων», όπως είχε πει μια πρωτοπόρος και μαχήτρια στον αγώνα για την ισότητα, η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου.

Στη Γλυφάδα μας τιμάμε όλο τον Μάρτιο ως Μήνα της Γυναίκας. Σας περιμένουμε στην έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη γυναίκα στον «δρόμο των ποιητών» (Γρ. Λαμπράκη) και σε όλες τις επόμενες εκδηλώσεις μας! Ευχαριστώ πολύ την αρμόδια αντιδήμαρχο Λένα Δεναξά για τον συντονισμό για όλες αυτές τις δράσεις. Να χαιρόμαστε τις γυναίκες της ζωής μας και τις ευχαριστούμε για όλα»

Από νωρίς το πρωί ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη γέμισε έργα ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν μαθητές της Σχολής του Κέντρου Τέχνης Michelangelo, ηλικίας από 5 έως 60 ετών, υπό την δασκάλα τους, ζωγράφο και γλύπτρια Μαργαρίτα Ράντεβα. Στα ηχεία έπαιζε απαλή μουσική και η διαδρομή ήταν απολαυστική για τους επισκέπτες της Έκθεσης που θαύμαζαν τις δημιουργίες και διάβαζαν τα ωραία κείμενα που τις συνόδευαν.

Παρών ήταν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που συνομίλησε με τους δημιουργούς των έργων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το σημερινό απογευματινό μάθημα της σχολής πραγματοποιήθηκε στο Δρόμο των Ποιητών. Την ευθύνη και τον συντονισμό της δράσης αυτής και όσων θα ακολουθήσουν μέσα στον Μάρτιο έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, ενώ τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας. Την Έκθεση επισκέφθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ορέστης Τσάγκλας και Γεωργία Βαμβακερού, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Ελένη Καράχου – Σκούταρη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.