Ο Δήμος Βάρης Βούλας Bουλιαγμένης, τίμησε τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά




Σε μία σεμνή εκδήλωση, ο Δήμος Βάρης Βούλας Bουλιαγμένης, με αφορμή τα 120 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, τίμησε τον πρωτεργάτη για την υπεράσπιση του Ελληνισμού της Μακεδονίας Παύλο Μελά, παρουσία της εγγονής του Ναταλίας Ιωαννίδη. Kεντρικός ομιλητής ήταν ο Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στον ηρωισμό και την τόλμη του Παύλου Μελά: “Σε μία εποχή εμφανώς αντιηρωική, όπου οι παραδοσιακές αρχές και αξίες σταθερά αποδομούνται και οι έννοιες Πατρίδα, Αγώνας, Θυσία, μεθοδικά απαξιώνονται, από το βάθος του ιστορικού χρόνου αναδύονται κάποιες μορφές που φωτοδοτούν ακόμα, εμφορούμενες από τα ευγενή και υψηλά ιδανικά της φυλή, υπενθυμίζοντας σε όλους εμάς, τις αρετές της αυτοθυσίας και του διαρκούς χρέους στα ιερά και τα όσια μας. Κορυφαιά μορφή ο Παύλος Μελάς, αψηφώντας τη νιότη του, άφησε πίσω την θαλπωρή της οικογένειας του, και διάλεξε το δρόμο του καθήκοντος, όπως του υπαγόρευε η εθνική του συνείδηση. Διαχρονικά σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα, κρατάει το ανάστημα της λεβεντιάς και το μέγεθος της αρχοντιάς, που χτίζουν πάντα πάνω σε ένα ιδανικό της ψυχή του Αγνώστου Έλληνα Πατριώτη”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης, οι πρώην αρχηγοί, Κωνσταντίνος Φλώρος και Αλκιβιάδης Στεφανής και ο μητροπολίτης Αντώνιος.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά φωτογραφίες, κειμήλια και στολές με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.