Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει, οι ενέργειες για τη βύθιση του ιστορικού Β-737 της Ολυμπιακής Αεροπορίας (SX-CBA), στο Βρόσκοπο της Κέας για να γίνει υποβρύχιο αξιοθέατο που θα προσελκύσει τους λάτρεις του Snorkeling (κατάδυση με αναπνευστήρα). Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος που αγόρασε η εθνικοποιημένη Ο.Α., επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δείτε την εισήγηση που έκανε για το θέμα, η δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου:
“… Με το ν.4688/2020 δημιουργήθηκε το πλαίσιο για την δημιουργία καταδυτικού τουρισμού, στην Ελλάδα, αφού το υπ. ναυτιλίας επέτρεψε να βυθίζονται πλοία η αεροπλάνα, για να γίνουν υποβρύχια εκθέματα. Τέτοιο έκθεμα πρόκειται να γίνει στο Βρόσκοπο.
Η εταιρεία που κατασκευάζει 5)στερο ξενοδοχείο θέλει να ποντίσει ένα αεροσκάφος, το οποίο έχει αγοράσει, από την Lamda Development που αναπλάθει το Ελληνικό.
Το αεροπλάνο είναι παλιό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και είναι μια εξαιρετική περίπτωση αντικειμένου ,για βύθιση, καθώς ήταν το πρώτο αεροσκάφος που αγόρασε η εθνικοποιημένη Ο.Α., επι Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το αεροπλάνο θα ποντιστεί, θα φωτιστεί κατάλληλα για να αποτελέσει υποβρύχιο αξιοθέατο και θα είναι ορατό από ξηρά και θάλασσα, λόγω του μικρού βάθους που θα βυθιστεί..
Η βύθιση του ιστορικού αεροπλάνου θα δημιουργήσει αξιοθέατο και θα προσελκύσει λάτρεις του Snorkeling, στην Ελλάδα.
Η landa Development, ,η Αpella S.A. & η Polyeco και άλλα άτομα και φορείς θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του εγχειρήματος, που βρίσκεται κάτω από την στήριξη του υπ.Ναυτιλιας και άλλων ιδρυμάτων.
Για να προχωρήσει η απομάκρυνση του αεροσκάφους από το Ελληνικό που βρίσκεται σε απόθεση, απαιτείται η υποβολή φακέλου, απ’ τον δήμο Κέας, μέχρι την 10/12/2023.
Η βύθιση του αεροσκάφους θα αποτελέσει γεγονός υψίστης σημασίας για το νησί μας.
Αν καθυστερήσουμε στην υποβολή του φακέλου, υπάρχει κίνδυνος ο αεροπλάνο να δωθεί σε άλλο νησί.
Η εταιρεία που θα συνεργαστούμε θα είναι υπεύθυνη, για την ανεύρεση των εταιρειών που θα μεταφέρουν και θα ποντίσουν το αεροπλάνο αφού προηγουμένως συντάξουν περιβαλλοντική μελέτη για να επιτραπεί η βύθιση, στον όρμο Βρόσκοπου ….”

Να αποτραπεί, η βύθιση του ιστορικού αεροπλάνου, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ζητά η ομάδα Αναγεννηση του Πολκεοα
notia team
Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.
Δείτε όλα τα άρθρα από notia team