Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι ωραία” (Φεβρουάριος 2024)




«Όποιος αγαπάει πολύ, προσπαθεί πολύ και κατορθώνει πολλά. Και ό,τι γίνεται με αγάπη, γίνεται καλά». Βίνσεντ Βαν Γκογκ (1853-1890)

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Ο Δήμος Αλίμου αποσκοπώντας να γεμίζει ομορφιά τις ζωές των δημοτών του εντάσσει στις πολιτιστικές του δράσεις το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Δήμου Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, … τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.



Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, συντονίζονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 19:00

Θεατρική Παράσταση

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»

Θέατρο Αργώ

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην, ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού ο οποίος εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους.

Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος, που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν – με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς.

Ένα θεατρικό έργο – ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος.

Δυο μοναξιές που συναντιούνται, για να βγουν μαζί έξω από το καβούκι προς το φως.

Σκηνοθεσία – Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος ΚωνσταντίνουΑποστόλης Τότσικας

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 18:00

Θεατρική Παράσταση

«Η Μάνα Αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή»

Θέατρο Εν Αθήναις

Με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου, βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, συνεχίζει την σαρωτική του πορεία για 3η χρονιά.

Η παράσταση τιμήθηκε 2 φορές με 1ο Βραβείο Γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της Ράνιας Σχίζα, από τα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Kulturosupa.gr (2023) και από τα Βραβεία Κοινού του All4fun (2023).

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, μητέρα του σπουδαίου μεταπολεμικού λογοτέχνη Κώστα Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν. «Η μάνα αυτουνού». Προσφώνηση απαξιωτική, ειρωνική, σαρκαστική, μα τόσο οικεία, τόσο γνώριμη. Ειπωμένη υπαινικτικά και πάντοτε χαμηλόφωνα. Σχεδόν ψιθυριστά. Από αυτούς τους ψίθυρους που είναι μαχαιριές στην καρδιά. «Ο γιος αυτηνής», ο Κώστας Ταχτσής, δολοφονήθηκε. Όπως δολοφονείται σ’ αυτόν τον κόσμο ό,τι απειλεί να ξεσκεπάσει την υποκρισία του.

«Η μάνα αυτουνού» είναι ένα από τα λιγότερα φωτισμένα πρόσωπα στον κυρίως αυτοβιογραφικό συγγραφικό κόσμο του Κώστα Ταχτσή, στον οποίο βασίστηκε για να γράψει και το σημαντικότερο έργο του, το «Τρίτο Στεφάνι», που αποτελεί, πέρα από μια καταγραφή, κι ένα ξεμασκάρεμα της αγίας ελληνικής οικογένειας. Κι αν το «Τρίτο Στεφάνι» ταυτίζεται με την ίδια την Ελλάδα, η ιστορία της μητέρας του, ταυτίζεται με όλα τα κρυμμένα μυστικά, που κρατάμε καλά κλειδωμένα σε σκονισμένα μπαούλα, στοιβαγμένα στα υπόγεια της ψυχής μας.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Πρωταγωνιστεί: Ράνια Σχίζα

Τιμή εισιτηρίου: 11 ευρώ

Διάρκεια: 75 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Μακριά από παιδιά»

Θέατρο Ιλίσια

Το έργο «Μακριά από παιδιά», μαζί με τα «170 τετραγωνικά» και τον «Χαρτοπόλεμο», αποτελεί το κλείσιμο της δραματικής τριλογίας γύρω από τη θεματική: πατρική εστία – οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα. Το «Μακριά από Παιδιά», είναι μια ιστορία για τα παιδιά που δεν έγιναν γονείς και για τους γονείς που παρέμειναν για πάντα παιδιά. Μια ιστορία για τον απλό, καθημερινό άνθρωπο, που μια μοιραία μέρα «συναντάει» τα όρια της ύπαρξής του. Η Κωμωδία, το Δράμα και το Μυστήριο συμπλέκονται και αφηγούνται το ταξίδι του καθενός μας για την αποδοχή και τη διαχείριση του ανήλικου εαυτού μας, με την ελπίδα να συνυπάρξουμε με όρους ειλικρίνειας και αγάπης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά από μια τραυματική απώλεια, ο Τάσος και η σύζυγός του Όλγα εγκαταλείπουν το παλιό τους διαμέρισμα και μετακομίζουν στο νέο τους σπίτι. Καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, οι διαφωνίες και οι ανελέητες συγκρούσεις μεταξύ τους πυκνώνουν συνεχώς και τα ψέματα που τους απομακρύνουν, βαθαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ στο σπίτι φιλοξενούν για λίγες μέρες και την ιδιόρρυθμη μητέρα του Τάσου. Το παρελθόν «εγκυμονεί» μυστικά που τσακίζουν και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σαν μια οδυνηρή επιβεβαίωση ότι, για να φτάσεις στην αλήθεια, πρέπει να «ματώσεις». Οι κλειδωμένες πόρτες θα σπάσουν. Θ’ ανοίξουν για πάντα. Όπου και να τρέξεις όμως, όποιον δρόμο και να πάρεις, θα σε βγάλει πάλι στο παιδικό σου δωμάτιο…

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Πρωταγωνιστούν: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Χριστίνα Τσάφου

Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ

Διάρκεια: 100 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Terror»

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Μία πτήση. Μία έκρηξη. Μία δίκη.

Ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ με τους θεατές στον ρόλο των ενόρκων. Το έργο Terror είναι ένα δικαστικό δράμα, όπου οι θεατές ως ένορκοι καλούνται να κρίνουν, να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον Λαρς Κοχ γι.

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώνονται. Παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής περιμένοντας οδηγίες. Ο νόμος απαγορεύει ρητά στους πιλότους των μαχητικών να καταρρίψουν το πολίτικό αεροσκάφος. Δεν σκοτώνεις αθώους για να προστατέψεις άλλους αθώους. Παραβαίνοντας τις διαταγές όμως ο σμηναγός Λαρς Κοχ το καταρρίπτει, για να προστατέψει τους φιλάθλους του γηπέδου. Επικαλείται την αριθμητική διαφορά.

Ποιος κώδικας τιμής και ποια αίσθηση δικαιοσύνης τού όπλισε το χέρι; Ποιος αποφασίζει ότι το λεγόμενο «μη χείρον βέλτιστον» αποτελεί το μέτρο της ηθικής μας; Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο; Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στους ενόρκους για την τελική ετυμηγορία.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ορφανός, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιώργος Σπάνιας, Γιάννης Στεφόπουλος, Φιόνα Γεωργιάδη, Αντώνης Αντωνάκος

Τιμή εισιτηρίου: 14 ευρώ

Διάρκεια: 100 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.