2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης: Οργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο αγορά για να στηρίξουν τη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου




(Δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης)

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση είδαμε χθες μαθητές και μαθήτριές μας να επισκέπτονται τη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» την οποία επέλεξαν να υποστηρίξουν προσφέροντας μέρος των εσόδων τους από τη σχολική, λαχειοφόρο αγορά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου φορέα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου οργάνωσαν τη Χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο τους με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων αφενός για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμμαθητών και συμμαθητριών τους που θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη εκδρομή στο τέλος της χρονιάς, αφετέρου για να προσφέρουν μέρος των εσόδων σε συνομήλικά τους παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Στέγη Θηλέων, παρά το σημαντικό έργο της για την προστασία και φροντίδα νέων κοριτσιών που έχουν υποστεί βία και κακοποιητικές συμπεριφορές στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω ελλιπούς υποστήριξης.



Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αισθανόμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία των παιδιών μας, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία που επιδεικνύουν σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία (φυσική ή συμβολική).

Σε πείσμα εκείνων που θέλουν τη νέα γενιά αδιάφορη στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα παιδιά μας δίνουν την καλύτερη απάντηση με την ευγενική τους χειρονομία.

Το έργο των παιδιών αυτό δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν υπήρχαν οι επιχειρήσεις της γειτονιάς μας, καθώς και φορείς, επιχειρήσεις εκτός Αργυρούπολης, αλλά και ιδιώτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας και στάθηκαν αρωγοί στη δράση του Σχολείου μας με την ευγενική τους προσφορά ως δωροθέτες της λαχειοφόρου.Τους ευχαριστούμε όλους και όλες από καρδιάς!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.