Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος “Στησίχορος”: “Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι…” (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




“Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, ωσάν το λάδι που βαστά τη φλόγα στο καντήλι…” Με αυτή τη μαντινάδα, ο Λευτέρης Κορναράκης, πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου “Στησίχορος”, που εδώ και 14 χρόνια πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Αλίμου, καλωσόρισε τον κόσμο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

“Η μαντινάδα αυτή πιστεύω ότι είναι η πεμπτουσία του έργου και της ζωή μας” είπε ο πρόεδρος που μαζί με την αντιπρόεδρο Σταυρούλα Μακρή, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Βέργη και τη δασκάλα Βασιλεία Κορναράκη, αθόρυβα, έχουν μετατρέψει την αίθουσα του Ομίλου, στην οδό Δωδεκανήσου 57, στο Άνω Καλαμάκι, σε κοιτίδα πολιτισμού, μπολιάζοντας τη νεολαία της πόλης με γνώσεις και αξίες μέσα από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών.

Γιάννης Βέργης – Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας: “Είναι πάντα συγκινητικό να συναντάμε φίλους και συνεργάτες για να μοιραζόμαστε ευχάριστες στιγμές που μας υπενθυμίζουν πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η αλληλεγγύη μας και όσο σημαντικό είναι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό. Οι παραδοσιακοί χοροί είναι πολύ περισσότερο από μία απλή κίνηση του σώματος σε ρυθμό μουσικής. Αντιπροσωπεύουν την ιστορία του πολιτισμού και την ταυτότητα ενός λαού. Μέσα από τα βήματα του χορού μεταφερόμαστε στο παρελθόν, συνδεόμαστε με τις ρίζες μας και κρατάμε ζωντανή την κληρονομιά μας. Εμείς αλλά και εσείς ως μέλη του Ομίλου έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς.”

Τη γιορτή άνοιξαν τα παιδιά του Ομίλου με τα κάλαντα της Ικαρίας:



Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης που έκοψε την πίτα ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και αναφέρθηκε στην ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου που ξεκίνησε. Ευχήθηκε καλή θητεία στον Γιάννη Βέργη για τα νέα του καθήκοντα ως αντιδήμαρχος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική παρουσίαση που έκανε για την εκδήλωση.

“Μπράβο στα παιδιά της χορωδίας για τα κάλαντα που μας είπαν. Θέλουμε το 2024 να είναι καλύτερο από το 2023. Είμαστε εδώ ως δημοτική αρχή για να δουλέψουμε γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι: “συν Αθηνα και χείρα κίνει ή αυτό που λέει τώρα ο λαός: “Βοήθα Παναγιά μου βοηθάω να μπούνε και στα χέρια σου”. Πρέπει να δουλεύουμε ο καθένας όσο περνάει από το χέρι του για να φέρουμε τα καλύτερα και αυτή τη χρονιά. Να έχετε ένα 2024 γεμάτο όμορφες συναντήσεις σαν και αυτή και πολλές χαρές.”

Το παρών στην κοπή της πίτας, εκτός από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αλίμου, έδωσε και ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος είπε:

“Έχω πάθει πλάκα με τον φίλο μου τον Γιάννη (Βέργη) που είναι καταπληκτικός και δικαιολογημένα πήρε το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Τέτοιοι σύλλογοι παίζουν ένα καταπληκτικό ρόλο, κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμά μας και επειδή ζούμε σε εποχές που πάντα όλα αυτά βρίσκονται σε μία συζήτηση, αυτό το οποίο είδαμε από τα παιδιά σήμερα είναι ένας δρόμος τον οποίο όλοι μας έχουμε υποχρέωση να διαβούμε.” (Πηγή κεντρικής φωτό: Foni Tou Alimou)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.