Στο Παλαιό Φάληρο η 25η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής και το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αθλητικής Ρομποτικής




Στην έναρξη της 25ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής και του 1ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αθλητικής Ρομποτικής που διεξάγονται στο γήπεδο του Tae Kwon Do παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

«Η πόλη μας φιλοξενεί μία μοναδική διοργάνωση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και ένα σημαντικό τεχνολογικό και εκπαιδευτικό γεγονός που προάγει την καινοτομία και την επιστήμη», δήλωσε ο κ. Φωστηρόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διοργανωτές και διαγωνιζόμενους.

Από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου το Παλαιό Φάληρο θα αποτελεί τον τόπο συνάντησης νέων από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ, θα αναπτύξουν την δημιουργικότητα τους και την ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων. «Το μέλλον είναι εδώ! Και είναι στην πόλη μας», όπως σημείωσε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Παράλληλα, τα Υπουργεία Παιδείας, Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Τουρισμού, Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, ο ΕΟΤ, καθώς και ο οργανισμός Unesco-Institute for Lifelong Learning, συνεργάζονται την διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αθλητικής Ρομποτικής που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ρομποτικής και Τεχνολογίας. Στόχος είναι να εμπνεύσουν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε καινοτόμα, συναρπαστικά τεχνολογικά και ρομποτικά αθλήματα και να τους παράσχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και να επιδείξουν τη δημιουργικότητά τους.



Ο κ. Φωστηρόπουλος ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι «οι νέες και οι νέοι μας μπορούν να καινοτομήσουν και να συμβάλουν στην πρόοδο της χώρα μας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.