Προσοχή στις αδέσποτες γάτες του Δήμου Αλίμου




Kαταγγελία από την Katerina Lampropoulou: “Προσοχή στις αδέσποτες γάτες του δήμου μας. Κυκλοφορεί νεαρός άντρας έως 40 ετών, ψηλός στο ανάστημα και συνήθως με κουκούλα. Εχει πάντα ελεύθερα μαζί του δύο σκυλιά μικρού μεγέθους και πολύ νεαρής ηλικίας. Το ένα καφέ τύπου πιτ-μπουλ και το άλλο λευκό. Είναι πάντα ελευθερα και δεν κρατά ποτέ ούτε λουριά στα χέρια του ακόμη περνώντας και τη λεωφόρο απέναντι. Ενώ περπατάνε πίσω του το ένα δίπλα στο άλλο, μόλις φανεί μπροστά του γάτα, με μία κίνηση του, τα σκυλιά αμέσως χωρίζουν και περικυκλώνουν και αρπάζουν τις γάτες. Σήμερα στην ακτή, δεινοπαθήσαμε να βγάλουμε απο τα χέρια τους και τα δόντια τους μία γάτα που μάλιστα πρόλαβε και τη δάγκωσε το ένα απο τα δύο. Προλάβαμε και αρπάξαμε ένα μπουκάλι νερό, βρέξαμε τα σκυλιά αλλά και πάλι δεν την άφηναν τη γάτα που δεν ήξερε πως να γλυτώσει γιατί ήταν περιτριγυρισμένη. Του φωνάζαμε να τα μαζέψει αλλά αυτός προχωρούσε λέγοντας γελώντας “δεν θα πάθουν και τίποτα”. Απο πληροφορίες μάθαμε ότι τον έχουν δει και στην Οδό Κανάρη πάντα μαζί με τα δύο άγρια αυτά σκυλιά και πάντοτε ελεύθερα”

Με αφορμή την καταγγελία, το SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece, αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο (αρ.διατ 629/2015) που δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αττικής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αγαπητοί κάτοικοι του Αλίμου,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα πρόσφατο περιστατικό που αφορά την ασφάλεια και την προστασία των γατιών της περιοχής.



Πρόσφατα, πολλοί από εσάς ίσως έχετε δει ή διαβάσει σε άλλα ποστ για έναν άντρα με τατουάζ στο πρόσωπο που κυκλοφορεί στην περιοχή μας

(περνάει κυρίως από την Κανάρη και κατεβαίνει προς την Παραλία) με δύο πιτ μπουλ σκυλιά (καφέ και λευκό), τα οποία δυστυχώς κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ αυτό απαγορεύεται από τον νόμο .

Ο κηδεμόνας τους όχι μόνο παραβιάζει τον νόμο αφού τα έχει ελεύθερα χωρίς τα αναγκαία λουριά, αλλά δυστυχώς εμημερωνόμαστε ότι επιτρέπει τα σκυλιά του να κακοποιούν και να σκοτώνουν γάτες στην περιοχή του Άλιμου.

Είναι ανάγκη να δράσουμε άμεσα για να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ζώα του δήμου μας .

Γι’ αυτό, σας καλούμε να είστε επιφυλακτικοί και αν παρατηρήσετε κάποιο παρόμοιο περιστατικό, καλέστε άμεσα το 100 ή την Δημοτική Αστυνομία και να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο, εάν είναι ασφαλές, προκειμένου να βοηθήσετε στην ανεύρεση του ατόμου αυτού και την προστασία των ζώων μας.

Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και απειλούν την ασφάλεια των ζώων μας. Με τη στήριξή σας και την άμεση αντίδρασή σας σε παρόμοιες καταστάσεις, μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η κακομεταχείριση των ζώων δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και τη στήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια προστασίας των ζώων μας.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του Scars”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.