Δυο λόγια από τους εθελοντές για τις γάτες του Φλοίσβου




(από τη σελίδα Γατες Φλοισβου) Επειδή το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά για τις γάτες που ζουν στο πάρκο Φλοίσβου, θα θέλαμε να γράψουμε 2 λόγια κι εμείς.

Τα γατιά του Πάρκου φροντίζονται από εμάς από τον Ιούνιο του 2009 (και από μεμονωμένους εθελοντές ανά καιρούς). Από το 2009 στειρώνουμε, ταΐζουμε, περιθάλπουμε και φιλοξενούμε γάτες από το πάρκο. Ανελλιπώς, με κρύο, με βροχή, με χιόνια, με καύσωνα. Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ βοήθεια του δήμου, μιας και βάσει νόμου είναι αυτοί υπεύθυνοι για τα αδέσποτα, ούτε σε στειρώσεις, ούτε σε φαγητό. Τουναντίον, έχουμε βοηθήσει με τροφές μεμονωμένους εθελοντές που επίσης ταΐζουν στο πάρκο. Επί της παρούσας δημαρχίας μας έχουν ενημερώσει άλλοι εθελοντές πως έχουν γίνει περίπου 10 στειρώσεις γατιών του Πάρκου και τοποθετήθηκαν τα 3 τελευταία χρόνια 4 ταίστρες που γεμίζονταν από εθελοντές του δήμου με τροφή χαμηλής ποιότητας.

Από νωρίς αφαιρέθηκαν οι 2 και πριν περίπου 1 μήνα και οι άλλες 2. Εμείς σαν ομάδα έχουμε στειρώσει τον τελευταίο μόνο δίμηνο 12 γάτες (από την αρχή της προσπάθειας μας πραγματικά εκατοντάδες), μιας και ενώ είχαμε στειρώσει το 100% εμφανίζονται συνεχώς νέα παρατημένα γατιά. Προσπαθήσαμε να συναντηθούμε με τον δήμαρχο και τους υπεύθυνους πρασίνου, αυτό όμως δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής. Εμείς συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε πριν 15 χρόνια, ταπεινά και βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στην βοήθεια των λίγων ανθρώπων που μας στηρίζουν. Είμαστε στη διάθεσή οποιουδήποτε για συνεργασία, κάτω φυσικά από σωστούς όρους και πάντοτε με γνώμονα την ευζωία των αδέσποτων γατιών.

#floisvoscats#gatesfloisvou#γατεςφλοισβου#straycats



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.