Δημοσκόπηση Alco: O Νίκος Δένδιας ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης




Νίκος Δένδιας με 32% και Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% θεωρούνται οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, Κωστής Χατζηδάκης 8%, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 6%, Βασίλης Κικίλιας 4%, Νίκη Κεραμέως 3% και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με το 2% των αυθόρμητων απαντήσεων. Κανένας αναφέρει το 35% των ερωτηθέντων ενώ το 16% δεν εκφράζει γνώμη.

Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα σε ότι αφορά τη δημοτικότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη. Στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον κ. Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

Οι θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον γ.γ. ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βρίσκονται στο 40%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.



Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 απαντά το 40% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 21% στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος, στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% τη θεωρούν δίκαιη και το 35% άδικη.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με των έγκυρων, για τις ευρωεκλογές 2024. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 11,8%. Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.