Βασίλης Σπανάκης: «Είστε η δύναμή μου»




(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Στην κατάμεστη αίθουσα «Καρυάτιδες» στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (21/1), η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλη Πέτρου Σπανάκη. Χιλιάδες κόσμου προσήλθαν παρά το τσουχτερό κρύο θερμαίνοντας με την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους την αίθουσα εκδηλώσεων και το φουαγιέ στο ισόγειο και στον όροφο της αίθουσας. Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Σπανάκης ευχαρίστησε προσωπικά τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατανόησή τους και τη διευκόλυνση που παρείχαν καθώς ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων τόσο στη Λεωφόρο Συγγρού όσο και στον παράδρομο προκάλεσαν μια ..μικρή κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την αθρόα προσέλευσή τους περίπου 4.000 φίλοι και πολιτικοί υποστηρικτές του Βασίλη Σπανάκη, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αγίου Δημητρίου Στυλιανός Μαμαλάκης, Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης καθώς και πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

Μετά από ένα θερμό καλωσόρισμα ο κ. Σπανάκης τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Δεν θέλω να ξεκινήσω λέγοντας σας, ότι το 2024 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Οι απαιτήσεις, οι προκλήσεις τρέχουν και τα εμπόδια και τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα. Γι αυτό εκείνο που μπορώ να σας πω κοιτάζοντάς σας σήμερα στα μάτια, είναι ότι η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικά το τελευταίο επτάμηνο που έχω την τιμή να σας υπηρετώ από τη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τόσο συστηματική, τόσο σοβαρή, τόσο προσεκτική που σίγουρα στο 2024 μπαίνουμε σοβαρά προετοιμασμένοι.
Με ένα καλό υπόβαθρο. Μια οικονομία που παίρνει τα πάνω της, μια κοινωνία που παρά τα δεκάδες εξωγενή προβλήματα και τις αναποδιές, στηρίζεται από την πολιτεία με κάθε πρόσφορο τρόπο και πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.
Από τον Ιούνιο του 2023, όταν ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Υφυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έγιναν πολλά. Δεν αφήσαμε αναπάντητη καμία πρόκληση, δεν κρυφτήκαμε σε καμία δυσκολία και δεν υπήρξε πρόβλημα που δεν προσπαθήσαμε να επιλύσουμε».
Αφού ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας πενταετίας υπογράμμισε:
«Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι όλα τα πράγματα στη χώρα είναι τέλεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία όμως ότι η Ελλάδα του 2024 βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα του 2019 και ότι οι μεγάλες προκλήσεις μας είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτή την πρόοδο και να κάνουμε πράγματι ένα μεγάλο άλμα σε δύσκολες συγκυρίες. Εξελίσσονται, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δύο πόλεμοι στην ευρύτερη γειτονιά μας, ένας στην Ουκρανία και ένας στη Γάζα στη Μέση Ανατολή και εμείς χάρη στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και την εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο αριθμό μετά από 20 χρόνια, στο 9,4%, μπορούμε βάσιμα να υποστηρίξουμε ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς κινδύνους που προκαλούν οι πόλεμοι και θα σταθεί, ως πολιτεία, ως κυβέρνηση στο πλευρό όλων των πολιτών και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας».

Και κατέληξε:
«Ξέρω ότι οι προσδοκίες σας είναι πολλές. Ξέρουμε όλοι στη κυβέρνηση και πρώτος εγώ, ότι τα προβλήματά σας είναι πολλά. Τα ζω μαζί σας, σας συναντώ καθημερινά, μου τα μεταφέρετε μέρα και νύχτα. Μπορώ να σας δώσω μια υπόσχεση. Και ξέρω ότι μπορώ να την κρατήσω. Θα βρίσκεται τη πόρτα του γραφείου μου πάντα ανοιχτή. Τους συνεργάτες και μένα πάντα στη διάθεσή σας. Μαζί θα αγωνιούμε για να λύνουμε τα προβλήματά σας. Μαζί θα προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε. Μαζί θα τρέχουμε για το καλύτερο».



Στη σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίον ο κ. Σπανάκης συνεργάστηκε για ένα εξάμηνο στο υπουργείο Εργασίας, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές που έζησαν ως υπουργός και υφυπουργός Εργασίας, τόνισε: «Η καρδιά του Βασίλη Σπανάκη είναι πιο βαριά από τα κιλά του»!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.