Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλίμου: Από τον ζωγράφο του Μακρυγιάννη στο σήμερα




Τρεις διαλέξεις θα δοθούν στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αλίμου, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου) στις 12, 19 & 26 Φεβρουαρίου 2024 με θέμα τη νεοελληνική τέχνη.

Οι διαλέξεις θα γίνουν 19:00-21:00, με εισηγητή τον Ιστορικό Τέχνης Σπύρο Μοσχονά.

1η Διάλεξη, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024:

«Στον σταθμό του Μονάχου: η ελληνική τέχνη κάτω από τη βαριά σκιά της Ακαδημίας». Θα παρουσιαστεί η ελληνική τέχνη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους (1830) έως τον θάνατο του Νικηφόρου Λύτρα (1904). Θα γίνει αναφορά σε καλλιτέχνες όπως οι Θ. Βρυζάκης, Ν. Λύτρας, Γ. Γύζης, Κ. Βολανάκης, Γ. Ιακωβίδης, Γ. Χαλεπάς κ.ά.



2η Διάλεξη, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024:

«Αθήνα-Παρίσι, αλέ ρετούρ: ελληνογαλλικός Μοντερνισμός». Θα παρουσιαστεί η ελληνική τέχνη από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940). Θα γίνει αναφορά σε καλλιτέχνες όπως οι Δ. Γαλάνης, Κ. Παρθένης, Κ. Μαλέας, Ν. Λύτρας, Λ. Κογεβίνας, Γ. Κεφαλληνός, Σ. Λασκαρίδου, Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας κ.ά

3η Διάλεξη, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024:

«Next station: Από την ελληνικότητα στην παγκοσμιοποίηση». Θα παρουσιαστεί η ελληνική τέχνη από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου έως και τις αρχές του 21ου αιώνα. Θα γίνει αναφορά σε καλλιτέχνες όπως οι Φ.Κόντογλου, Σπ.Βασιλείου, Γ.Μόραλης, Ν.Νικολάου, Ν.Εγγονόπουλος, Β.Κατράκη, Τάσσος Α. και σε νεότερους όπως οι Βλ.Κανιάρης, Ν.Κεσσανλής, Χρ.Μπότσογλου, Γ.Ψυχοπαίδης, Ρ.Παπασπύρου, Chryssa (Χρύσα Βαρδέα), Takis κ.ά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.