Άλιμος: Είναι 100, αλλά τα έχει… 400!




(αναδημοσίευση της ανάρτησης του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη) Προχθές είχα τη χαρά να γιορτάσω μαζί με τον κ. Λευτέρη Ταμιωλάκη, την οικογένεια και τους φίλους του, τα 100ά του γενέθλια.

Ο κ. Λευτέρης είναι από τους παλαιότερους εν ζωή Αλιμιώτες, καθώς κατοικεί στο Άλιμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Μεταξύ άλλων, είναι ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στον (ξύλινο τότε) πύργο ελέγχου του Αεροδρομίου Ελληνικού, μόλις εγκατέλειψαν οι Γερμανοί το Αεροδρόμιο, χάνοντας τον πόλεμο.

Όπως καταλάβατε, ήταν για δεκαετίες Ελεγκτής Εναέριας κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο και έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο λόγω της δουλειάς του, αλλά και επειδή αγαπά τα ταξίδια. Με “σπίτι” του πάντοτε τον Άλιμο.



Ο κ. Λευτέρης αποτελεί ολόκληρη ιστορία από μόνος του και, καθώς είναι διαυγέστατος, ακμαίος και με μυαλό που βγάζει ‘σπίθες’, μου διηγήθηκε πολλές ιστορίες, ανάμεσά του και τη γνωστή επιχείρηση απαγωγής του ναζιστή στρατηγού Κράιπε, στην οποία είχε πάρει μέρος και ο αδερφός του.

Ζήτησα από τον ίδιο και την οικογένειά του να καταγράψουν και να μας δώσουν όλες αυτές τις διηγήσεις, καθώς αποτελούν κομμάτι της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, την οποία ο Δήμος μας προσπαθεί να καταγράψει, να διασώσει και να διαδώσει.

Ο κ. Λευτέρης, άνθρωπος πολύ ζεστός και γεμάτος καλοσύνη, με συγκίνησε και για κάτι ακόμα. Στα 100 του χρόνια, συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα υπεύθυνης συμπεριφοράς πολίτη, τόσο απέναντι στους συμπολίτες του, όσο και στο περιβάλλον: πολύ συχνά, σχεδόν κάθε πρωι, στον λόφο Πανί όπου κατοικεί, καθαρίζει και περιποιείται το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του, σκουπίζοντας τα φύλλα που πέφτουν από τον κήπο του και από τα δέντρα του πεζοδρομίου.

Του εύχομαι κι εγώ από καρδιάς, όπως το γράφει και η τούρτα του (έσβησε τα κεριά από μακριά, με ένα δυνατό φύσημα!) να είναι χιλιόχρονος και πάντα γεμάτος υγεία, αγάπη και φως!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.