Mεγάλη τιμή για τον Κονδύλη και τον Άλιμο η συμμετοχή του στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα




Στο Ντουμπάι βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιδιαίτερη τιμή για τον Ανδρέα Κονδύλη, αλλά και για τον Δήμο Αλίμου, αποτελεί η πρόσκληση που του απηύθυναν ο πρώην Δήμαρχος της Ν. Υόρκης Michael R. Bloomberg και ο Dr. Sultan al Jaber να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

Δείτε τι αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο Δήμαρχος Αλίμου:

“Η Διάσκεψη για το Κλίμα, γνωστή και ως COP28, αποτελεί την κορυφαία δράση των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ανδρέα Κονδύλη

Ανάμεσα σε άλλα, έχει ήδη συμφωνηθεί η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2030, ο στόχος για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας (+1,5 βαθμός C) μέχρι το 2050 και έχει υπογραφεί η Συνθήκη των Παρισίων για το Κλίμα (2015).

Ενεργό ρόλο στις δράσεις αυτές οφείλουν να έχουν και οι πόλεις, μειώνοντας την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα και υιοθετώντας έναν τρόπο λειτουργίας πιο φιλικό στο περιβάλλον (π.χ. ηλεκτροκίνηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.). Γιαυτό και στο πλαίσιο της COP28 έχει δημιουργηθεί το δίκτυο πόλεων C40. Σημειώνω ότι ο Άλιμος έχει πετύχει ήδη από το 2021 τους στόχους του “Συμφώνου των Δημάρχων”, στο οποίο μετέχει.

Στη Διάσκεψη δίνουν το ‘παρών’ αρχηγοί κρατών από 197 κράτη, αλλά και προσωπικότητες όπως ο Michael Bloomberg, ο Bill Gates, ο John Kerry κ.ά., που έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες αυτές.

Ο Δήμαρχος Αλίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τονΠεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Αναλυτικότερη ενημέρωση θα κάνω και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης, στην οποία θα μετάσχω 1-4 Δεκεμβρίου.

Στόχος μας είναι μέχρι το 2028 ο Δήμος Αλίμου να γίνει πρωτοπόρος, υπόδειγμα πόλης στη μείωση εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα, στον σεβασμό στο περιβάλλον, στην έμπρακτη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.