Χριστούγεννα 2023 στο Παλαιό Φάληρο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων




Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2023» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, όπου με λάμψη, φως και ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, η πόλη υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου φέρνει από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 και για δύο εβδομάδες, τα κάλαντα και το πνεύμα των εφετινών εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σε κάθε πλατεία, σε κάθε σημείο, σε κάθε γειτονιά, στους δρόμους της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι, νέοι και παιδιά, είστε προσκεκλημένοι δωρεάν, αυτές τις γιορτές, στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Π. Φαλήρου, για να ζήσουμε όλοι μαζί, με ξενοιασιά και αγάπη, την μαγεία των Άγιων ημερών.

Δύο εβδομάδες (15-30/12/23) γεμάτες από φωταγωγήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων και παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικες εκπλήξεις και δώρα για τον καθένα ξεχωριστά. Με εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, πολλή μουσική σε εορταστικά πάρτι, μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και παραμύθια, εμπνευσμένα από βιβλία και τις ελληνικές παραδόσεις.



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τονίζει σε δήλωσή του: «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και φέτος μεταφέρει το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων στην πόλη μας, από άκρη σε άκρη της. Οργανώσαμε προγράμματα γεμάτα μουσική, ξεχωριστές παραστάσεις και εκατοντάδες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Μια μεγάλη φαληριώτικη αγκαλιά για να γιορτάσουμε μονιασμένοι και αγαπημένοι, την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Καλές γιορτές με υγεία και τύχη σε όλους!».

Την ευθύνη του συντονισμού των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Π. Φάληρο 2023» ανοίγει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 17.00, από την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στον Φλοίσβο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Τόπος: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Φλοίσβος)

Ώρα: 17:00-21:00

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Καθώς το πνεύμα των Χριστουγέννων κατακλύζει την πόλη μας, το χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας ντύνεται στα γιορτινά του, περιμένοντας μικρούς και μεγάλους.

17:00-18:00 Χριστουγεννιάτικη αποστολή περιπέτειας

Η Βασίλισσα του Χιονιού κι ο Μολυβένιος Στρατιώτης κατεβαίνουν από το παγωμένο κάστρο τους και  επισκέπτονται την πόλη μας. Με τη μαγεία των χιονονιφάδων και τη λάμψη του μολυβιού  καλωσορίζουν τα παιδιά σε μία συναρπαστική χριστουγεννιάτικη αποστολή με σκοπό να ανακαλύψουν το κρυμμένο μυστικό της πλατείας, αλλά κυρίως να το γευτούν.

18:00-19:00 Χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση-Face Painting

Τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων γίνονται ο καμβάς για να μεταμορφωθούν σε ζωντανά χριστουγεννιάτικα έργα τέχνης. Λαμπερά χριστουγεννιάτικα μοτίβα, χιονισμένα δέντρα, γιορτινά καμπανάκια, χρώμα και φαντασία δημιουργούν φατσούλες με λάμψη και μαγεία!

19:00-20:00 Υποδοχή του Αϊ-Βασίλη για τη φωταγώγηση δέντρου

Όλοι στην πλατεία είναι έτοιμοι για τη μεγάλη και λαμπερή στιγμή. Ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο έρχονται, ενώ μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία να υποδεχθούν τον Αϊ-Βασίλη. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή γίνεται η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σηματοδοτώντας την έναρξη των Ονειρικών Χριστουγέννων στο Παλαιό Φάληρο.

20:00-21:00 Φωτογραφίες με τον Αϊ-Βασίλη και χριστουγεννιάτικο πάρτι

Ο αγαπημένος Άγιος κάθεται στον θρόνο του και φωτογραφίζεται με τα παιδιά, σκορπίζοντας παντού χαμόγελα και χαρά. Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αντηχούν στον αέρα και κανείς δεν μένει ασυγκίνητος. Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη προσκαλούν τους πάντες να χορέψουν.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Τόπος: Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

Ώρα: 17:00-20:00

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ήρθε η ώρα η πλατεία Φιλικής Εταιρείας να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχτεί τις γιορτές. Η ευφορία κατακλύζει μικρούς και μεγάλους και συνάμα η αίσθηση ότι η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα.

17:00-18:00 Η γιαγιά Μιράντα αφηγείται αγαπημένα παραμύθια

Η διαδραστική αφήγηση της γιαγιάς Μιράντας θα συναρπάσει τα παιδιά και ταυτόχρονα θα μάθουν τα κάλαντα των γιορτών και πολλά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα.

18:00-19:00 Χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση-Face Painting

Τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων γίνονται ο καμβάς για να μεταμορφωθούν σε ζωντανά χριστουγεννιάτικα έργα τέχνης. Λαμπερά χριστουγεννιάτικα μοτίβα, χιονισμένα δέντρα, γιορτινά καμπανάκια, χρώμα και φαντασία δημιουργούν φατσούλες με λάμψη και μαγεία!

19:00-20:00 Υποδεχόμαστε τον Αϊ-Βασίλη για τη φωταγώγηση του δέντρου

Η πλατεία περιμένει να λάμψει και να φωτιστεί με τα χιλιάδες φωτάκια και λαμπιόνια. Ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους υποδέχονται με ενθουσιασμό και γιορτινή διάθεση τον Αϊ-Βασίλη. Ο αγαπημένος ήρωας αναλαμβάνει δράση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, και η λάμψη των γιορτών πλημμυρίζει το Παλαιό Φάληρο.

20:00-21:00 Φωτογραφίες με τον Αϊ-Βασίλη και μουσικοχορευτική παντομίμα

Ο Αϊ-Βασίλης κάθεται στον θρόνο του και φωτογραφίζεται με τους μικρούς του φίλους! Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα αντηχούν στον αέρα και κανείς δεν μένει ασυγκίνητος. Οι βοηθοί του αγαπημένου Αγίου προσκαλούν τους πάντες να συμμετέχουν σε μια μουσικοχορευτική παντομίμα, εμπνευσμένη από τα Χριστούγεννα.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Τόπος: Πλατεία Ντάβαρη

Ώρα: 18:00-19:00

Φωταγώγηση δέντρου με «Το μπουλούκι των Χριστουγέννων»

Η πλατεία Ντάβαρη περιμένει να λάμψει και να φωτιστεί με τα χιλιάδες φωτάκια και λαμπιόνια. Ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους υποδέχονται με ενθουσιασμό και γιορτινή διάθεση τον Αϊ-Βασίλη, ο οποίος έρχεται με το «Μπουλούκι των Χριστουγέννων» και  αναλαμβάνει δράση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Το άρμα των Χριστουγέννων στην πόλη

17:00- 20:00 ( Δρόμοι της πόλης)

Το άρμα των Χριστουγέννων, αφού περάσει από τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου θα σταθμεύσει στην Πλατεία Ντάβαρη και στη συνέχεια θα συνεχίσει τις βόλτες του στην πόλη μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Δεκεμβρίου 2023

Τόπος: Πλατεία Πικροδάφνης (17.30 – 19.00)

«Τα Χριστούγεννα  στην Πλατεία Πικροδάφνης»

Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη στήνουν ένα εορταστικό πάρτι! Εκεί ανιματέρ και παιδιά υποδέχονται τον αγαπημένο Άγιο με το Άρμα του.

Το άρμα των Χριστουγέννων στην πόλη

Ώρα: 17:00-20:00 ( Δρόμοι της πόλης)

Το άρμα των Χριστουγέννων αφού περάσει από τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου θα σταθμεύσει στην Πλατεία Πικροδάφνης. Ο Άγιος Βασίλης θα ακούσει ένα ένα όλα τα παιδιά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Δεκεμβρίου 2023

Τόπος: Πλατεία Μάμαλη (17.30 – 19.00)

«Τα Χριστούγεννα  στην Πλατεία Μάμαλη»

Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη στήνουν ένα εορταστικό πάρτι στην Πλατεία Μάμαλη! Εκεί ανιματέρ και παιδιά υποδέχονται τον αγαπημένο Άγιο με το Άρμα του.

Το άρμα των Χριστουγέννων στην πόλη

Ώρα: 17:00-20:00 ( Δρόμοι της πόλης)

Το άρμα των Χριστουγέννων αφού περάσει από τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου θα σταθμεύσει στην Πλατεία Μάμαλη. Ο Άγιος Βασίλης θα ακούσει ένα ένα όλα τα παιδιά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

«Άρμα στους δρόμους της πόλης»

Το άρμα περνάει από τις γειτονιές, τους δρόμους και τις αγορές της πόλης και γίνεται αφετηρία συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες. Παιδιά και μεγάλοι ενθουσιάζονται με τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη και τη μουσική και ανακαλύπτουν ξανά τη χαρά να γιορτάζεις με τους συμπολίτες σου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

«Άρμα στους δρόμους της πόλης»

Το άρμα περνάει από τις γειτονιές, τους δρόμους και τις αγορές της πόλης και γίνεται αφετηρία συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες. Παιδιά και μεγάλοι ενθουσιάζονται με τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη και τη μουσική και ανακαλύπτουν ξανά τη χαρά να γιορτάζεις με τους συμπολίτες σου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.