Π. Φάληρο: Βιωματικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών




Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

Το πρώτο σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και τους εθελοντές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο του Δημαρχείου.

Το δεύτερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου και υλοποιήθηκε με την  συνεργασία και με την συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των διασωστών του.

Και στις δύο εκδηλώσεις, οι εισηγητές παρουσίασαν με άμεσο, επιστημονικό αλλά και βιωματικό τρόπο στους εργαζόμενους, την παροχή Πρώτων Βοηθειών, με έμφαση σε περιστατικά που αφορούν βρέφη και παιδιά ενώ κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν ώστε να  μπορούν να αντιληφθούν έγκαιρα και να χειριστούν, έκτακτα περιστατικά.



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για το ενδιαφέρον και την θετική ανταπόκριση τους και τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την σωστή αντιμετώπιση των ατυχημάτων για μικρούς και μεγάλους, διασφαλίζοντας όσο είναι δυνατόν, ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για την φιλοξενία των παιδιών μας στους Παιδικούς Σταθμούς – Δημοτικούς και Ιδιωτικούς».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.