Παλαιό Φάληρο: Εθελοντές απεγκλώβισαν γατούλα που είχε παγιδευτεί στα θεμέλια οικοδομής (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μία γατούλα που είχε παγιδευτεί στα θεμέλια οικοδομής, στο Παλαιό Φάληρο, απεγκλώβισαν οι υπέροχοι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue:

“Παγιδευμένη στο βάραθρο των θεμελίων

Ενημερωθήκαμε για επείγον περιστατικό γάτας που τεσσερις μερες βρισκόταν εγκλωβισμένη στα αναχώματα σκαμάτων υπό ανέγερσης θεμελίων οικοδομής.

Η γατούλα είχε πέσει από μεγάλο υψος κάτω στο βάραθρο και τα αναχώματα είχαν μεγάλη υψομετρική διαφορα μεταξύ τους δημιουργώντας απροσπέλαστα επίπεδα.



Παράλληλα είχε βρέξει καταρρακτωδώς και η γατουλα λουσμένη από τη βροχή είχε γίνει πια ένα με τις λασπες.

Άμεσα κατόπιν ενημέρωσης της υπευθύνου αδέσποτων υπηρεσίας περιβάλλοντος και Πρασίνου δήμου Παλαιού Φαλήρου Αρετής Καραμανωλακη, οι εθελοντές μας Elen Konte και Kostas Garef έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια.

Βρίσκοντας κατάλληλη πρόσβαση από προσκείμενη αυλή κατοικίας κρίθηκε απαραίτητη η ρίψη παγιδας καθως οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα ήταν επισφαλής από κάθε άποψη.

Με μεγάλη προσοχή προετοιμάσαμε το πεδίο και την παγίδα και από μεγάλο υψος με μεγάλη προσοχή τοποθετήθηκε παγίδα με ασφάλεια.

Μετά από ώρα υπομονής και κανοντας της πέρασμα ιχνών τροφης για να κατευθυνθεί προς την παγίδα, αφηνοντας την γατούλα στην ησυχία της, η γατούλα πιαστηκε επιτελους και ανηλθε στην επιφάνεια.
Αμεσως προσκομίστηκε σε κτηνιατρο για κλινικό έλεγχο και για στείρωση ώστε να επανενταχθεί κατόπιν με ασφάλεια ξανά στο χώρο της όπου την ήξεραν και την φρόντιζαν σιτιστριες καιρό.
Σημειωτέον ότι την επόμενη ημέρα θα επανέρχονταν οι μπουλντοζες και θα έπεφταν στην οικοδομή τα μπετά των θεμελίων και οι εργασίες θα συνεχίζονταν.
Ετσι ζωή αυτή ήρθε πίσω στο φως οριακα, στην κυριολεξία λίγο πριν το τέλος.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.