Ο Koνδύλης στον ΣΚΑΪ από Ντουμπάι, για την κλιματική αλλαγή και τον Άλιμο (VIDEO)




Στην εκπομπή “Δεκατιανοί” του ΣΚΑΪ μίλησε την Κυριακή (3/12), από το Ντουμπάι, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος συμμετέχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

“Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε Διάσκεψη αρχηγών κρατών του ΟΗΕ και δήμαρχοι και η απόφαση είναι να συμμετάσχουμε ενεργά και εμείς, στην προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή. Και με πρωτοβουλίες που αφορούν τη λειτουργία των πόλεων αλλά και με προγράμματα επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων στους πολίτες, να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, για να συμβάλουμε όλοι στο να εκλύουμε λιγότερο καυσαέριο και μεθάνιο στην ατμόσφαιρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον του πλανήτη, το ξέρουμε όλοι και αρχίζουν να το συνειδητοποιούν τώρα και οι τελευταίοι” είπε ο Δήμαρχος Αλίμου

Ο Ανδρέας Κονδύλης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που θα γίνουν στον Άλιμο, ώστε η πόλη να μην αφήνει ενεργειακό αποτύπωμα.

“Ο στόχος είναι για τον Άλιμο για παράδειγμα μέχρι το 2030 να είμαστε μία πόλη που δεν θα αφήνει ενεργειακό αποτύπωμα από τη λειτουργία της. Δηλαδή με τις νέες τεχνολογίες αυτές να χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, ώστε η λειτουργία της πόλης να μην αφήνει ενεργειακό αποτύπωμα.



Από την Ελλάδα συμμετείχαν στη Διάσκεψη για το Κλίμα, γνωστή και ως COP28, τρεις Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Ανδρέας Κονδύλης θα κάνει αναλυτική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ανδρέα Κονδύλη
Ο Δήμαρχος Αλίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.