Μαφιόζικη δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο: Νέα στοιχεία για την δράση του 56χρονου Thimi με την διπλή «ταυτότητα»




Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση του 56χρονου Thimi από την Αλβανία που το βράδυ της Πέμπτης έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς σε ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει άγνωστοι δράστες έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία έκανε λόγο για άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Κοκαΐνη και λαθρεμπόριο τσιγάρων
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο 56χρονος την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών ήταν τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, είχαν συλληφθεί 4 άτομα (3 ημεδαποί ηλικίας, 51, 55 και 63 ετών και ο 56χρονος Αλβανός), ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην κατοχή και εμπορία κοκαΐνης και λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.



Ο ρόλος του και οι συνεργάτες
Σύμφωνα με την Αστυνομία η σπείρα είχε διπλή δράση. Διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και παράλληλα αποθήκευε, τυποποιούσε και διοχέτευε λαθραία καπνικά προϊόντα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αρχηγικά μέλη της σπείρας ήταν ο 55χρονος Έλληνας και ο 56χρονο Αλβανός οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών και των καπνικών προϊόντων, καθώς και για την ανεύρεση πελατών, με άμεσους συνεργάτες τους.

Ο 51χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, τη φύλαξη και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών και των καπνικών ειδών, ενώ ο 63χρονος με την αποθήκευση και φύλαξη των καπνικών προϊόντων.

Η έφοδος στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου
Εκείνη την ημέρα οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει και έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων. Έφοδος είχε γίνει και στο σπίτι του 56χρονου στο Παλαιό Φάληρο.

Συνολικά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-700- γραμμ. κοκαΐνης,
-5.510- πούρα και -3.460- τσιγάρα,
-513- συσκευασίες καπνού,
πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,
-4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
-2- αυτοκίνητα,
το χρηματικό ποσό των -2.750- ευρώ και
-20- κινητά τηλέφωνα.

O Thimi Roland Droboniku από το Μπεράτ της Αλβανίας, ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και κάτοικος Παλαιού Φαλήρου με την οικογένειά του για πολλά χρόνια.

«Φιλήσυχος γείτονας»
Στην γειτονιά όπου έμενε από τότε που ήρθε στην Ελλάδα – σχεδόν 20 χρόνια πριν – τον περιγράφουν ως έναν φιλήσυχο άνθρωπο που διατηρούσε επαφές με τους συμπατριώτες του από την Αλβανία και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον επισκέπτονταν στο διαμέρισμά του στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Άτλαντος.

Μάλιστα πολλές φορές έκαναν εντύπωση στη γειτονιά τα πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσαν οι συμπατριώτες του Thimi Droboniku.

Η δολοφονία του ήρθε να αποκαλύψει την «κρυφή» ταυτότητα που διατηρούσε ο 56χρονος και τη δράση του στον χώρο της παρανομίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η κρυφή ταυτότητα
Το θύμα γνωστό και ως Thimi Prifti στις Αρχές ταυτοποιήθηκε άμεσα από την Αστυνομία όταν ενημερώθηκε για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ, καθώς τον Μάιο του 2023 είχε κατηγορηθεί για διακίνηση 700 γραμμαρίων κοκαΐνης με δύο Έλληνες συνεργούς του επίσης σεσημασμένους, που εκτός από υποθέσεις ναρκωτικών, έχουν κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.
Επιπλέον, το 2004 ο 56χρονος είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ενός κιλού ηρωίνης.

Πριν μερικά χρόνια συμμετείχε και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας καφετέριας ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν εργαζόταν.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – «Πολύ σοβαρή υπόθεση»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA, υπάρχουν υπόνοιες ότι η δολοφονία του μπορεί να σχετίζεται με κάποιας μορφής λαθρεμπόριο..

Παράλληλα όπως αποκάλυψε η δολοφονία του 56χρονου χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως πολύ σοβαρή υπόθεση για διάφορους λόγους ενώ ίσως να σχετίζεται και με προηγούμενες αστυνομικές έρευνες για αυτό και οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση κινούνται πολύ προσεκτικά.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν μικρές φορές στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Οι περίοικοι ήταν αυτοί που κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ο 56χρονος διακομίστηκε εν ζωή στον Ευαγγελισμό. ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του αφού τουλάχιστον μια σφαίρα τον είχε χτυπήσει στο στήθος που φαίνεται να ήταν και το θανατηφόρο τραύμα. Πηγή: in.gr

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του iefimerida.gr, στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει και ο εντοπισμός -πριν από λίγες ημέρες σε κοντινή απόσταση- στην οδό Νηρηίδων στο Παλαιό Φάληρο ενός κλεμμένου ΙΧ, μέσα στο οποίο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είχαν εντοπίσει ένα καλάσνικοφ, γεμιστήρα με σφαίρες, καθώς και δοχείο με εύφλεκτο υγρό και κράνος.

Μάλιστα, μέσα στο ΙΧ είχαν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα ενός άλλου σεσημασμένου Αλβανού κακοποιού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.