“Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως αγαπημένε μας Φαληριώτη, Βασίλη”




Η δήλωση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, για τον θάνατο του Φαληριώτη εξέχοντα συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού

«Η Ελλάδα απώλεσε σήμερα έναν σπουδαίο δημιουργό, που με το συγγραφικό, δημοσιογραφικό και σκηνοθετικό έργο του, σημάδεψε την νεότητα όλων μας. Ο κόσμος του βιβλίου που με πάθος υπηρέτησε, έχασε έναν μεγάλο δημιουργό, καθώς μέσα από τις σελίδες των συγγραμμάτων του, καθρεφτίζεται η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο εκλιπών συμπολίτης μας, Βασίλης Βασιλικός, διέθετε πολυσχιδή προσωπικότητα και το πολύτιμο, πολυβραβευμένο έργο του αποτελεί αξιοθαύμαστη πολιτική/πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς.
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες ανά τον κόσμο, καθώς και στη γραφή Μπράιγ.
Το μυθιστόρημά του «Ζ», μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
Με τον αείμνηστο Βασίλη Βασιλικό βρεθήκαμε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, αλλά πάντα μας ένωναν κοινές αξίες, με κυριότερο όλων, την ανιδιοτελή αγάπη που έτρεφε για το Παλαιό Φάληρο.



Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε αγωνιστής, διεκδικητικός και ειλικρινής. Προσέφερε ύψιστες υπηρεσίες στον τόπο και εισέπραξε την αγάπη και την εκτίμηση μας. Θα μείνει για πάντα ζωντανός στις μνήμες μας.

Η Δημοτική μας Αρχή και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα ειλικρινή και από καρδιάς συλλυπητήρια μας στην σύζυγό του, εκλεκτή σοπράνο μας, Βάσω Παπαντωνίου, την οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως αγαπημένε μας Φαληριώτη, Βασίλη».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.