Εκστρατεία του Δήμου Αλίμου: «Μειώνουμε το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου μας»




Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου, με πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ΄ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Το θέμα της Ημερίδας ήταν: «Μειώνουμε το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου μας». Μειώνουμε την κατανάλωση σε λευκό χαρτί – επαναχρησιμοποιούμε-ανακυκλώνουμε, στο πλαίσιο μετάβασης στην Κυκλική Οικονομία, ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στα Σχολεία του Δήμου Αλίμου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Aνδρέα Κονδύλη, επί μία 3ετία.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Αλίμου και τα θέματα που εισηγήθηκαν ήταν:

«Τα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων του Δ. Αλίμου στο πλαίσιο λειτουργίας  μιας Κυκλικής Οικονομίας»,



«Μελετώντας το πρόβλημα των  απορριμμάτων στα εργαστήρια δεξιοτήτων»- Εισήγηση-Βιωματική Δραστηριότητα, από τον κ. Αχιλλέα Μανδρίκα, Δρ. Περιβαλλοντικών Επιστημών,

«Η Παιδαγωγική διάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχολείο» από τον κ.Νίκο Τόγια, Δάσκαλο – Χημικό – M.Ed. Δι.Χη.Ν.Ε.Τ,. Διευθυντή 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

«Μειώνουμε το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου μας» εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα Σχολεία του Δ. Αλίμου, από τον Νίκο Στεφανόπουλο, Υπεύθυνο Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ/νσης Αθμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας, ενώ ακολούθησαν  βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αντωνάκης ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό (συνόδευε τους πρωτοετείς φοιτητές στο ταξίδι στη Γαλλία που τους έκανε δώρο ο Δήμος, έκανε διαδικτυακή παρέμβαση στην Ημερίδα)

Στόχος της δράσης είναι η εμπλοκή όλων των μαθητικών ομάδων στη  μείωση της χρήσης του λευκού χαρτιού μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς κατά 20% με ταυτόχρονη επανάχρηση και ανακύκλωση στο πλαίσιο μετάβασης σε μια Κυκλική Οικονομία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.