Βίντεο – ντοκουμέντο λίγο πριν την καταδρομική επίθεση στον Άλιμο: “Μεγάλη ευθύνη έχουν οι οικογένειες των δραστών” λέει ο Κονδύλης (VIDEO)




Tέσσερις ανήλικους 13, 14, 15 και 16 ετών συνέλαβε η αστυνομία για την καταδρομική επίθεση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Άλιμο, σε βάρος μίας παρέας μαθητών του Γυμνασίου.

Κατηγορούνται για απλές σωματικές βλάβες, απείθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών (βρέθηκε μισό γραμμάριο χασίς).

Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα το Notia.gr, πήρε μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ και ο Δήμαρχος Αλίμου με παρεμβάσεις του σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές ζήτησε εδώ και τώρα συστηματική αστυνομική παρουσία στα επικίνδυνα σημεία της πόλης

“Αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό επίσημα καταγεγραμμένο, ζητάμε να αυξηθεί η αστυνόμευση και βεβαίως επισημαίνουμε τη μεγάλη ευθύνη που έχουν οι οικογένειες των ανήλικων δραστών” τόνισε ο Ανδρέας Κονδύλης



Βίντεο – ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν την καταδρομική επίθεση

Δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας μίνι μάρκετ της οδού Δωδεκανήσου, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών. Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί λίγα λεπτά πριν την επίθεση, διακρίνονται 4 νεαροί να μπαίνουν μέσα και να κλέβουν ηλεκτρονικά τσιγάρα. Ο υπάλληλος μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη τους πήρε στο κυνήγι και εξαφανίστηκαν τρέχοντας.

Δείτε πως περιγράφει το περιστατικό βίας, η μητέρα ενός από τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση:

“Ήρθαν εδώ τους ρώτησαν από ποια περιοχή είστε, δεν πρόλαβαν να απαντήσουν τα παιδιά και άρχισαν να χτυπάνε με μπουνιές το ένα το παιδί. Οι άλλοι πρόλαβαν να τρέξουνε. Τον κυνήγησαν τον γιό μου, τον απειλούσαν, τον έβριζαν στα καλά καθούμενα, μόλις είχε γυρίσει από τα Αγγλικά. Είχαν πάει και σε ένα ψιλικατζίδικο εδώ πιο πάνω, είχαν μπει μέσα και είχαν κλέψει ηλεκτρονικά τσιγάρα, πριν έρθουν στην πλατεία. Δεν υπάρχει λόγος, προφανώς θέλουν να δείξουν τη μαγκιά τους”.

Δείτε τι είπε ο Ανδρέας Κονδύλης στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο:

«Είναι το 3ο επεισόδιο στον ίδιο χώρο μεταξύ παιδιών σε διάστημα 10 ημερών. Είχαμε μια παρέα 6-7 εφήβων που ήταν βόλτα 8 το απόγευμα σε κεντρικό σημείο της πόλης και ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από 30 ανήλικους ίδιας ηλικίας περίπου 13-15 ετών – που μετά προέκυψε ότι ο μεγαλύτερος ήταν 13 ετών – τους επιτέθηκαν να τους χτυπήσουν χωρίς λόγο, ρωτώντας τους από ποια περιοχή είναι. Τα παιδιά που δέχθηκαν την επίθεση τράπηκαν σε φυγή, ένα από αυτά κατέφυγε σε ένα παρακείμενο σούπερ μάρκετ. Κατέφυγαν ακόμα και στο σούπερ μάρκετ για να τους χτυπήσουν. Ένας εργαζόμενος του σούπερ μάρκετ έδιωξε τα άτομα που επιτέθηκαν. Έχουν συλληφθεί 4 άτομα από 13-16 ετών, ένα είχε και μία μικροποσότητα ναρκωτικών πάνω του.

Εμείς κάνουμε πολλά πράγματα σε επίπεδο πρόληψης, κάνουμε σχολές Γονέων έχουμε το Κέντρο Πρόληψης. Ωστόσο έχει ευθύνη και η οικογένεια. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε νέα παιδιά, που ξεκινούν μία «σκληρή» εγκληματικότητα. Εάν η κάθε οικογένεια δεν αναλάβει την ευθύνη του, δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα από κάθε Έλληνα. Βλέπουμε δυστυχώς ότι και στα σχολεία έχουμε φαινόμενα σκληρής εγκληματικότητας. Ο καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του και της οικογένειάς του. Έχουμε ένα κοινωνικό φαινόμενο. Υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή, θα έπρεπε όμως να είναι πιο συστηματική»

«Καθόμασταν στο παγκάκι και μιλάγαμε. Σε κάποια φάση μας λένε ότι έρχονται κάποια παιδιά να μας χτυπήσουν κι άρχισαν και τρέχανε οι άλλοι. Πιάσαν τον έναν τον χτυπήσανε, τον άλλο τον κυνηγήσανε. Ρωτήσαν μια κοπέλα από εμάς από ποια περιοχή είναι αυτά τα παιδιά», λέει ένα κορίτσι από την παρέα

«Ήρθαν κάποια άτομα από την Αργυρούπολη, ρωτήσανε από ποια περιοχή είναι και τους κυνηγήσανε να τους βαρέσουν», είπε άλλος ανήλικος.

Πολύ σκληρή η μορφή αυτής της επιθετικότητας που υπάρχει” είπε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Κονδύλης.

“Είναι δύο σημεία της πόλης στα οποία συχνάζουν νέοι από τον Άλιμο και έρχονται και παιδιά από άλλες περιοχές Άγιο Δημήτριο, Αργυρούπολη. Ηλιούπολη. Αυτή τη φορά κατάσταση ξέφυγε πέρα από κάθε προηγούμενο, στο Άνω Καλαμάκι. Εκεί στην “Κλούβα” έχουμε τοποθετήσει κάποιους φύλακες για την παιδική χαρά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εδώ μιλάμε για μία παραβατικότητα ανηλίκων η οποία θέλει προληπτική παρουσία της αστυνομίας. Δυστυχώς πρέπει να έχουμε αστυνομική δύναμη σε διαρκή παρουσία. Δεν λέμε να έχουμε από ένα αστυνομικό σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο αλλά από την άλλη, όταν ξέρουμε τα επικίνδυνα σημεία για τέτοια φαινόμενα πρέπει να υπάρχει μία παρουσία τουλάχιστον τις βραδινές ώρες.”

Καταδρομική επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων δέχτηκε μία παρέα μαθητών του Γυμνασίου (τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια), στον Άλιμο. Χωρίς να υπάρχει κάποιο προηγούμενο, άρχισαν να τους κυνηγούν στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν με μπουνιές (φορούσαν σκληρά γάντια μηχανής) και κλωτσιές, δύο παιδιά.

Μάλιστα το ένα, με τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό έγινε, το βράδυ της Παρασκευής (15/12), περίπου στις 20:30, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική Αστυνομία, Γιάννης Βέργης, ο οποίος ενημέρωσε για την καταδρομική επίθεση τον δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη.

Όπως είπαν οι μαθητές, οι δράστες ήταν επίσης ανήλικοι από την Αργυρούπολη. Η παρέα από τον Άλιμο καθόταν στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Καραϊσκάκη, όταν ξαφνικά, εμφανίστηκε από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μία ομάδα περίπου 30 νεαρών. Τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι από τον Άγιο Δημήτριο. Προφανώς είχαν διαφορές με άλλους ανήλικους, από τον γειτονικό δήμο που συχνάζουν στον Άλιμο.

Πριν οι μαθητές προλάβουν να τους απαντήσουν ότι δεν είναι από τον Άγιο Δημήτριο, άρχισαν την επίθεση. Τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν, τρέχοντας στη Λεωφόρο Ιωνίας, κινδυνεύοντας από τα αυτοκίνητα που περνούσαν. Ο ανήλικος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μπήκε στο σούπερ μάρκετ του “Σκλαβενίτη” για να γλυτώσει από τη μανία τους, αλλά τον ακολούθησαν και συνέχισαν να τον χτυπάνε, μέσα στο κατάστημα.

“Έγιναν όλα μπροστά μου” λέει στο Notia.gr, ένας κάτοικος της περιοχής. “Δεν πτοήθηκαν καν από την παρουσία μου. Ήταν πολλοί και εμφανίστηκαν ξαφνικά. Χτυπούσαν τα παιδιά και τους κυνηγούσαν στην Ιωνίας…”

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από το σούπερ μάρκετ του “Σκλαβενίτη” το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες του καταστήματος.

H Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε το Σάββατο στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με την επίθεση σε ανήλικους από ομάδα δεκάδων νεαρών στο Καλαμάκι, αλλά και τις έρευνες για την επίθεση στον αστυνομικό στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Αναφερόμενη στο νέο επεισόδιο βίας κατά ανηλίκων, η κ. Δημογλίδου είπε ότι «ήδη κάποιες από τις προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Μπορεί να προκύψουν και νέες συλλήψεις, είναι σε εξέλιξη η έρευνα. Υπάρχει ένας τραυματίας που διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ευτυχώς όχι σε σοβαρή κατάσταση», ενώ σημείωσε πως είναι νεαρής ηλικίας οι δράστες και ανήλικα τα θύματα που δέχθηκαν την επίθεση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.