Απάτη με οικόπεδα στο Ελληνικό: Ελεύθερος με εγγύηση ο δικηγόρος




Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ αφέθηκε, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της 17ης Ανακρίτριας Αθηνών και Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο 52χρονος δικηγόρος από την Ρόδο, που συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες και συγκεκριμένα σε κακουργηματική απάτη σε βάρος εταιρείας, με το πρόσχημα αγοραπωλησίας ακινήτου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο Ελληνικό Αττικής.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 52χρονος κάτοικος Πειραιά και Καρπάθου και ελεύθερος ένας 81χρονος κάτοικος Αθηνών.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική» στην δικογραφία που σχηματίστηκε αποδίδονται σε 8 άτομα τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα, από τις οποίες το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 120.000€, κατ΄ εξακολούθηση, της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται ένας 58χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, προσωρινά κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης Χαλκίδας, ένας 52χρονος κάτοικος Πειραιά, ένας 81χρονος κάτοικος Αθηνών, μια 60χρονη κάτοικος Αττικής, ο 52χρονος δικηγόρος από την Ρόδο, ένας 50χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, μια 80χρονη κάτοικος Θεσσαλονίκης, μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων και άγνωστοι επι του παρόντος συνεργοί τους.

Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης φέρεται να έδινε τις εντολές μέσα από τη φυλακή. Πρόκειται για το 57χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί, πέρυσι τον Ιανουάριο, για απάτες.



Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι ο 57χρονος γνώρισε μέσα στη φυλακή τον βασικό συνεργό στην απάτη με τα ακίνητα στο Ελληνικό.

Θυμίζουμε ότι ο 52χρονος δικηγόρος, που ανέθεσε την υπεράσπισή του στον γνωστό ποινικολόγο κ. Θρασύβουλο Κονταξή, έχει συνεργαστεί με τις αρχές και έχει παράσχει βοήθεια για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης μετά την υποβολή της μήνυσης από το θύμα – εκπρόσωπο της εταιρείας, γεγονός που αναμένεται να αξιολογηθεί αναλόγως στο πλαίσιο της προδικασίας.

Με διάταξη από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία και στο γραφείο του βρέθηκαν 4.750 ευρώ και έγγραφα.
Θυμίζουμε ότι την 6η Δεκεμβρίου 2023 ο νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας, δραστηριοποιούμενη στην αγορά και εκμετάλλευση ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα ενεχείρισε στους αστυνομικούς έγκλησή της προς τους ανωτέρω που ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τον Οκτώβριο του 2023, δια ανώνυμης εταιρείας που εδρεύει στην Γλυφάδα, εκπροσωπούμενη από έναν ημεδαπό και με αντικείμενο δραστηριότητας εύρεση – υπόδειξη κατάλληλων προς αξιοποίηση ακινήτων, εκδήλωσε ενδιαφέρον για αγορά τριών όμορων οικοπέδων, που βρίσκονται στο Ελληνικό συνολικής επιφάνειας 3.522 τ.μ., λόγω της υποδειχθείσας ως εξαιρετικής ευκαιρίας.

Μετά από σχετική έρευνα από πλευράς της εγκαλούσης αγοράστριας εταιρείας σχετικά με το προς πώληση ακίνητο (τίτλο κτήσης, βεβαίωση μηχανικού, ταυτοποιητικά έγγραφα ιδιοκτητών), πεισθείσα για το επί πώληση ακίνητο, σε συμφέρουσα τιμή, περί τα τέλη Νοεμβρίου του 2023 συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία αγοραπωλησίας των επίδικων οικοπέδων.

Περαιτέρω, απαιτήθηκε προκαταβολή ποσού ύψους 650.000€ για τη σύνταξη προσυμφώνου, ως και η σύνταξη του συμβολαίου αγοραπωλησίας, τα οποία ανατέθηκαν σε συμβολαιογράφο κατ΄ επιλογή του αγοραστή.

Την 21η Νοεμβρίου 2023 έγινε συνάντηση στην έδρα της εταιρείας για την υπογραφή προσυμφώνου αγοραπωλησίας ακινήτων και την καταβολή προκαταβολής – αρραβώνα ποσού ύψους 650.000€ παρουσία ενός ημεδαπού με την ιδιότητα του πωλητή κι ενός δικηγόρου για λογαριασμό της αγοράστριας εταιρείας και του Ροδίτη δικηγόρου για λογαριασμό του πωλητή.

Επισημαίνεται ότι, για τη σύνταξη του εν λόγω προσυμφώνου, ο φερόμενος ως πωλητής επέδειξε πλαστή ταυτότητα ενώ κατά τη σύνταξη του προσυμφώνου, δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας άλλη και στο κτηματολογικό γραφείο άλλη.

Υπήρξε εξάλλου το από 21 Νοεμβρίου 2023 πληρεξούσιο συμβολαιογράφου σύμφωνα με το οποίο το άτομο με την πλαστή ταυτότητα κατέστησε τον δικηγόρο της Ρόδου, ειδικό πληρεξούσιο ώστε μεταξύ άλλων να προβαίνει σε εισπράξεις, μεταβιβάσεις, πληρωμές, το οποίο όμως ακυρώθηκε την 22α Νοεμβρίου 2023 με πράξη ανάκλησης πληρεξουσίου.

Υπήρξε επιπλέον η από 23 Νοεμβρίου 2023 υπεύθυνη δήλωση του ατόμου με την πλαστή ταυτότητα και φερόμενου ως πωλητή προς τον δικηγόρο της Ρόδου για την είσπραξη τριών τραπεζικών επιταγών και η από 30 Νοεμβρίου 2023 υπεύθυνη δήλωσή του όπου δηλώνει ότι παρέλαβε από τον δικηγόρο της Ρόδου το ποσό των 335.000€, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί το γνήσιο υπογραφής του σε ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων.

Την 30ή Νοεμβρίου 2023, μηχανικός μετέβη στο επί πώληση ακίνητο για τοπογράφηση, όπου συνάντησε έναν άγνωστο άνδρα συνοδευόμενο με έτερα πρόσωπα, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία εξαπατήθηκε, καθώς ο ανωτέρω άγνωστος άνδρας ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του επίδικου ακινήτου, ο οποίος δεν πωλεί το επίδικο ακίνητο (το ένα οικόπεδο που παραμένει στην κυριότητά του), δεδομένου ότι ήδη έχει πωλήσει από 18 Νοεμβρίου 2023 τα δύο, εκ των τριών όμορων οικοπέδων σε ΙΚΕ, ενώ ουδέποτε προέβη στις περιγραφόμενες συναντήσεις και πράξεις.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ενημερώθηκε από τον δικηγόρο της Ρόδου αναφορικά με προγραμματισμένη συνάντηση περί ώρα 11:00’ της 16ης Δεκεμβρίου 2023, εντός καφετέριας πολυκαταστήματος στην Πλατεία Συντάγματος με τους εμφανιζόμενο ως πωλητή και ένα ακόμη άτομο για μελλοντική αγοραπωλησία του ίδιου ακινήτου, με μεσίτη, τον οποίο ο δικηγόρος της Ρόδου πρότεινε και εκπροσωπούσε τον νέο υποψήφιο αγοραστή.
Καθ΄ υπόδειξη του ατόμου αυτού τελικώς η ως άνω συνάντηση έλαβε χώρα την 10:45΄ώρα της 16ης Δεκεμβρίου 2023 σε στοά από την πλευρά της οδού Βουκουρεστίου στο Σύνταγμα, όπου και αστυνομικοί επιτηρούσαν διακριτικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του καταστήματος, κατόπιν προηγηθείσας ενημέρωσης από τον δικηγόρο της Ρόδου.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί επενέβησαν, έκαναν έλεγχο στοιχείων ταυτότητας και τους προσήγαγαν.

Όπως προέκυψε, το άτομο αυτό ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος, ενώ ο εμφανιζόμενος ως πωλητής ο τρίτος κατηγορούμενος.

Στην κατοχή του δικηγόρου της Ρόδου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 340€ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξεταζόμενος ο δικηγόρος της Ρόδου αρχικά ενόρκως περιέγραψε τη συμμετοχή των τριών οι οποίοι λειτουργούσαν καθ΄υπόδειξη του πρώτου κατηγορούμενου και προσωρινά κρατούμενος ενώ κατέθεσε λεπτομερώς – προσκομίζοντας σχετικά έγγραφα – τις εισπράξεις των επιταγών από τον ίδιο, καθώς και τις μεταφορές των χρημάτων που πραγματοποίησε σε πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς της μητέρας και του αδελφού του πρώτου κατηγορούμενου, ήτοι του έκτου και έβδομου των κατηγορούμενων, συνεπεία των οποίων συνελήφθη, καθώς και τα χρηματικά ποσά που παρέλαβαν οι λοιποί εμπλεκόμενοι και την εμπλοκή της όγδοης κατηγορουμένης. Πηγή: www.dimokratiki.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.