“Κάτω τα χέρια από το Πάρκο Ασυρμάτου”




Να αποκλειστεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο Πάρκου Ασυρμάτου, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου, από τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή.

“Θέλουμε αναβάθμιση με ήπιες παρεμβάσεις ώστε να καταστεί ένας πνεύμονας πρασίνου της περιοχής με υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ!



Με το που τελείωσαν οι εκλογές, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, δεν έχασε χρόνο να διαμηνύσει, μέσω συνεντεύξεων, τις στοχεύσεις που προτάσσει στην επερχόμενη θητεία του. Ένα από τα μείζονα θέματα που αναφέρει είναι και αυτό του “πολύπαθου” ΠΑΡΚΟΥ του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυριζόμενος ότι η δική του διοίκηση θα επαναδιαπραγματευτεί συνολικά όλους τους όρους χρήσης του πάρκου, «κλείνει το μάτι» (και μετεκλογικά) και «φωτογραφίζει» επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός του ΠΑΡΚΟΥ με πρόσχημα το κόστος συντήρησης του πάρκου που «επιβαρύνει» τον δήμο και την «ανάγκη» δημιουργίας υπόγειου πάρκινγκ κλπ, κλπ.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί -χωρίς αυτό να έχει διαψευστεί- ότι ένα ιδιαιτέρως μελανό σημείο που υπάρχει στη σύμβαση παραχώρησης είναι ότι «απαγορεύεται στη συγκεκριμένη έκταση να δημιουργηθεί οποιαδήποτε εμπορική χρήση και να αναπτυχθεί επιχειρηματικότητα». Οποία ..ανακάλυψις!!

Ο κ. Μαμαλάκης ήταν, θυμίζουμε, ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που δεν παρουσιάστηκε στο δημόσιο προεκλογικό διάλογο του συλλόγου του «Ασυρμάτου» για να γνωστοποιήσει τις θέσεις του, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις πραγματικές του προθέσεις και σχεδιασμούς για τον Ασύρματο.

Αποκαλύπτεται πλέον πιο έκδηλα πως όταν ο κ. Μαμαλάκης παρουσίαζε το δήμο μας ως τον «φτωχό συγγενή» των Νοτίων, δεν απευθυνόταν στον λαό της περιοχής, αλλά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γιατί αυτοί εξυπηρετούνται από την πολιτική της Κυβέρνησης και του αστικού κράτους που αντιμετωπίζει τους ελεύθερους χώρους, τη γη, τους αιγιαλούς, τις δασικές εκτάσεις ως εμπόρευμα.

Αυτό υλοποιείται ήδη σε όλο το Παραλιακό Μέτωπο, με τη συμβολή των Δημοτικών Αρχών και της Περιφέρειας. Η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» είναι συνώνυμο των κερδών των ομίλων και ταυτόχρονα του αποκλεισμού του λαού της Αττικής από τους ελεύθερους χώρους, τις αθλητικές εγκαταστάσεις (βλ. κλείσιμο του Αγίου Κοσμά) και τις παραλίες.

Και η νέα Δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου δίνει τα ανάλογα δείγματα γραφής. Βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με την κατεύθυνση που λέει ότι η Τοπική Διοίκηση είναι το όχημα του κράτους που οδηγεί – μεταξύ άλλων – πιο αποτελεσματικά στην υλοποίηση των λεγόμενων «αστικών αναπλάσεων» βάσει και των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης και του χωροταξικού σχεδιασμού στην Αττική με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων και όχι την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Γι’ αυτό, ο κ. Μαμαλάκης αντιμετωπίζει το ΠΑΡΚΟ του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ των 78 στρεμμάτων ως το μεγάλο «φιλέτο» που θα προσφέρει δώρο για τις μπίζνες των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!!!

Το ΠΑΡΚΟ του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ και ο δημόσιος χαρακτήρας του ΔΕΝ χαρίστηκαν!

ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ και ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ από τον ΑΓΩΝΑ των ΚΑΤΟΙΚΩΝ της περιοχής για πάνω από 40 χρόνια μέχρι και σήμερα!

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

•Διασφάλιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ χαρακτήρα του ΠΑΡΚΟΥ του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ

•Αναβάθμιση με ήπιες παρεμβάσεις ΑΜΕΣΑ ώστε να καταστεί ένας πνεύμονας ΠΡΑΣΙΝΟΥ της περιοχής με υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.

•Να μη μετακυλήσει το κόστος αυτού του έργου και της συντήρησης του ΠΑΡΚΟΥ στο λαό της περιοχής (π.χ. με αύξηση της τοπικής φορολογίας).

•ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του ΠΑΡΚΟΥ με οποιαδήποτε μορφή (πχ εμπορικές εγκαταστάσεις, αθλητικές υποδομές σε ιδιώτες).”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Κάτω τα χέρια από το Πάρκο Ασυρμάτου”

  • 06/11/2023 at 9:09 μμ
    Permalink

    τώρα ποια είναι η “σκύλα και ποια η Χάρυβδη”????

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.