Η Γλυφάδα γιορτάζει την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού




Ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου διοργανώνει ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: «Μια στάση Αγάπης» στην πλατεία Εσπερίδων. Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 10:30 έως τις 13:00 (και τις δύο ημέρες) ειδικά διαμορφωμένο παγκάκι θα είναι τοποθετημένο στην εν λόγω πλατεία για «μια στάση Αγάπης».

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου κοινωνικοί λειτουργοί από το Κέντρο Κοινότητας και εκπρόσωπος από το mitrikosthilasmos.com θα βρίσκονται στο σημείο, για την υποδοχή και ενημέρωση των πολιτών. Το mitrikosthilasmos.com είναι το Νο1 ελληνικό digital media για τον θηλασμό και τη γαλουχία. Από το 2009 προσφέρει έγκυρη, αξιόπιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευση σε εγκύους, μητέρες και επαγγελματίες υγείας. Με έντονη κοινωνική ευαισθησία και με την υποστήριξη της επιστημονικής κοινότητας, ειδικών και φορέων, μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει οκτώ επιστημονικές ημερίδες και εκατοντάδες σεμινάρια, τα οποία έχουν παρακολουθήσει συνολικά πάνω από 20.000 άτομα από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο σημείο θα βρίσκεται επιστημονικό προσωπικό από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και εκπρόσωπος από το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη), μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την υποστήριξη της Γυναίκας από την ώρα που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως Γυναίκα και σε όλο τον Κύκλο της Ζωής της. Στον Κύκλο, κάθε Γυναίκα μπορεί να βρει απαντήσεις και υποστήριξη στη μητρότητα, τον θηλασμό, τη γονεϊκότητα, το επιχειρείν, την πνευματικότητα, τη θηλυκή και ερωτική της φύση, τις σχέσεις και την κοινωνικοποίησή της.

«Με πολλή αγάπη και σεβασμό απέναντι στις μανούλες και στα μωρά τους ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου διοργανώνει την καμπάνια «μια στάση Αγάπης», με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού και να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι μια τόσο όμορφη στιγμή δεν είναι ντροπή, ενθαρρύνοντας έτσι τις νέες μητέρες. Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα όμορφο ταξίδι της μητέρας και του μωρού της, που αρκετές φορές δεν είναι εύκολο», τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, που συντονίζει τη δράση



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.