Ηλιούπολη: Παραδόθηκε στους πολίτες, ένας από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Αττικής (VIDEO)





Για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ στην πόλη, κάνει λόγο ο απερχόμενος δήμαρχος , Γιώργος Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας ένα βίντεο με τον πεζόδρομο στην Κάτω Ηλιούπολη. Το έργο ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες, θα μπορούν απολαμβάνουν τη βόλτα τους, σε έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Αττικής.

Το έργο περιελάμβανε την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια), εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης (πολυόργανα γυμναστικής), φυτεύσεις εκατοντάδων φυτών, θάμνων και δέντρων, σύγχρονου αρδευτικού συστήματος, διαδραστικό μουσικό πάρκο και «έξυπνα» καθιστικά.

Επίσης, αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με νέα φωτιστικά τύπου Led σε όλους τους χώρους και ο οδοφωτισμός ενώ δημιουργήθηκαν νέοι χώροι πρασίνου για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης των κοινοχρήστων χώρων, ενώ έχει υπάρξει μέριμνα για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.
“Έναν σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, θα μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες της Ηλιούπολης μετά την εξέλιξη των έργων ανάπλασης της Κάτω Ηλιούπολης από τον Δήμο Ηλιούπολης, οι οποίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς” λέει ο Γιώργος Χατζηδάκης



“Η πρώτη ζώνη των έργων αναπτύσσεται στην Κάτω Ηλιούπολη, κατά μήκος κυκλοφοριακών αξόνων, έκτασης 183.903,22 τ.μ., από το νοτιοδυτικό άκρο και καταλήγει στο κεντρικό γεωγραφικά σημείο του Δήμου, διασχίζοντας την πορεία από την οδό Παπαναστασίου στην οδό Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Κυπρίων Ηρώων, Εθνάρχου Μακαρίου και τμήμα της Μαρίνου Αντύπα έως την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τμήματα της Κοτζιά και της Ελευθερίου Βενιζέλου και τα επόμενα δύο χρόνια θα εξελίσσονται.
Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έγινε ποτέ στην πόλη μας. Πρόκειται για την ‘Αναζωογόνηση Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος’, δηλαδή το στρατηγικό πλάνο της Δημοτικής Αρχής, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της φυσιογνωμίας της πόλης και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας στόχος ετών, μετά από προσπάθειές μας, επετεύχθη!
Να σημειωθεί ότι η δεύτερη ζώνη παρέμβασης θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, σε κυκλοφοριακούς άξονες έκτασης 35.921,95 τ.μ., ξεκινάει πλησίον του κεντρικού τομέα του Δήμου, από το Πάρκο Μπέλες και καταλήγει στο βορειοανατολικό άκρο στο πέρας της οδού Πατρ. Γρηγορίου.”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ηλιούπολη: Παραδόθηκε στους πολίτες, ένας από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Αττικής (VIDEO)

  • 30/11/2023 at 7:24 μμ
    Permalink

    τα πλάνα από το διάστημα δίπλα στο έκτρωμα σχολείο φυλακή, ούτε ένα σωστό έργο.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.