Επιστημονική βραδιά, ιατρικού περιεχομένου, στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας





Η χθεσινή επιστημονική βραδιά ήταν ιατρικού περιεχομένου, με εξαιρετική θεματολογία. Παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, δύο διαπρεπείς επιστήμονες του ιατρικού χώρου αποκάλυψαν και εξήγησαν στο κοινό τα «μυστικά» για μια καλή σωματική υγεία, πάντα σε σχέση με τη λειτουργία της καρδιάς. Ακούστηκαν θέσεις, απόψεις και προτάσεις για την αποφυγή των επιπλοκών. Ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Διευθυντής της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Τούσουλης αναφέρθηκε σε ζητήματα ομαλής λειτουργίας της καρδιάς και στις πιθανές αρρυθμίες της. Η Καθηγήτρια Παθολογίας Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου Διαμάντω Ψυρρή, εισήγαγε το κοινό στην έννοια της Παθολογικής Ογκολογίας, δίνοντας έμφαση στην περίπτωση του καρκίνου και των καρδιακών επιπλοκών κατά τη θεραπεία.

Η λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 2019, κατά την πρώτη θητεία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και αγαπήθηκε από τον κόσμο, που παρακολουθεί με αμέριστο ενδιαφέρον τις διαλέξεις και συμμετέχει με ουσιώδη ερωτήματα προς τους ομιλητές. Όλοι εκδηλώνουν την ευαρέσκειά τους για το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα το οποίο καταρτίζεται κάθε φορά έτσι ώστε να απευθύνεται σε ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Ο θεσμός της διά βίου μάθησης στη Γλυφάδα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αξιοποιώντας δημιουργικά το χρόνο τους.

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων η επόμενη επιστημονική διάλεξη στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. «Χριστούγεννα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης» είναι το θέμα της ομιλίας του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Εμμανουήλ Περσελή, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα μας ταξιδέψει στις ευλαβικές ημέρες των Χριστουγέννων μέσα από τις Ιστορικοθρησκευτικές, Λαογραφικές και Καλλιτεχνικές πτυχές της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται από τις 7:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. στο ανακαινισμένο αμφιθέατρο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» (Γεωρ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123). Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ Γλυφάδας είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου. Κατά τη χθεσινή επιστημονική βραδιά παρέστη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορέστης Τσάγκλας, επί των ημερών της Αντιδημαρχίας του οποίου ξεκίνησε η λειτουργία του ΔΕΑΠ Γλυφάδας.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.