Δήμος Αλίμου: Νέο τμήμα messy play για βρέφη (12-20 μηνών) και γονείς





Νέο τμήμα messy play για βρέφη ( 12-20 μηνών) και γονείς από τον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου. Κάθε Παρασκευή 16:00 – 17:00. Ελάτε με τα πιτσιρίκια σας και απολαύστε μια ώρα δημιουργίας, χαράς, μάθησης με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Πληροφορίες-εγγραφές: 210 9942500
Το “messy play” είναι μια δραστηριότητα, ένα αισθητηριακό παιχνίδι με αντικείμενα και υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις. Στηρίζεται στην εξερεύνηση και στην πειραματική επαφή με υλικά όπως μπογιές, πηλός, άμμος, νερό, αφήνοντας τα παιδιά να δημιουργήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, δεν έχει σωστό ή λάθος τρόπο να παίξεις και δεν επιβάλει αυστηρούς κανόνες. Ένα παιχνίδι ανοιχτό, άλλωστε το “messy play” είναι ο έμφυτος τρόπος παιχνιδιού των παιδιών.
Η σημασία του “messy play” είναι να παρέχει στα παιδιά μια ευκαιρία για δημιουργικότητα, εξερεύνηση και μάθηση μέσα από την αισθητική, την αφή, τη μυρωδιά, την γεύση και την όραση. Συνδυάζοντας αυτά τα αισθητήρια ερεθίσματα, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κινητικότητα, η φαντασία, η επικοινωνία και η επίλυση προβλημάτων



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.