Εθελοντική συντήρηση μονοπατιού στον Νότιο Υμηττό




To περασμένο Σαββατοκύριακο είχε εθελοντική δράση για τους εθελοντές της ΕΔΝΥ, οι οποίοι, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, καταπιάστηκαν με τη συντήρηση του μονοπατιού στη βόρεια πλαγιά του Σταυραετού, εκείνου που μεταξύ μας αποκαλούμε «το μονοπάτι της ΕΔΝΥ». Το μονοπάτι παρέμενε σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και έχει υποστεί τη διάβρωση που προκαλούν οι μηχανές cross και enduro, ενώ τα πέτρινα και ξύλινα σκαλοπάτια του είχαν καταστραφεί. Σημαντικό ζήτημα είχε δημιουργηθεί και από την εναπόθεση, επί του μονοπατιού, μεγάλου όγκου κλαδεμένης ξυλείας, που είχε προκύψει από τους καθαρισμούς χαμηλής βλάστησης και τις αραιώσεις, που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι, στο πλαίσιο έργων του δασαρχείου.

Έτσι η ΕΔΝΥ, ανέλαβε (και πάλι) εθελοντική δράση. Με σύμμαχο την αραιή συννεφιά, που κρατούσε την θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα, και «όπλο» τη συνεργασία και τη διάθεση για προσφορά, το μονοπάτι συντηρήθηκε και ένας αριθμός από τα κατεστραμμένα σκαλοπάτια, ξανακατασκευάστηκε.

Κι επειδή έμειναν εκκρεμότητες (κυρίως όσον αφορά την επισκευή των σκαλοπατιών), το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εθελοντές της ΕΔΝΥ, σύντομα θα επανέλθουν.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.