Δολοφονία με μεταφορά πτώματος εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον 49χρονο από την Καλλιθέα




(Aλέξανδρος Καλαφάτης – ieidiseis.gr) Το σενάριο ο 49χρονος Γ.Β. να δολοφονήθηκε και στη συνέχεια ο δράστης ή οι δράστες να εγκατέλειψαν το πτώμα του στο δάσος Παπαλιά στα Μέγαρα εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές.

Τα οστά του Β.Γ. βρέθηκαν το Σάββατο 21/10/2023 από κυνηγό σε δύσβατη περιοχή, όπου δεν μπορεί κάποιος να βρεθεί τυχαία ή επειδή κάνει βόλτα. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τα οστά του 49χρονου βρέθηκαν σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων όπου πηγαίνουν μόνο κυνηγοί. Ο Β.Γ., ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με το κυνήγι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την κλήση του κυνηγού από το σημείο όπου εντόπισε τυχαία τα ανθρώπινα οστά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διένυσαν πεζοί έναν δύσκολο δρόμο με πυκνή βλάστηση και βράχια μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Φτάνοντας διαπίστωσαν ότι τα οστά ήταν σκορπισμένα, προφανώς από άγρια ζώα. Μεταξύ άλλων βρέθηκε η κάτω γνάθος, τα δόντια και άλλα οστά. Ένα από τα βασικά σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. που θα εξεταστούν είναι ο Β.Γ. να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και να μεταφέρθηκε εκεί από τον δράστη ή τους δράστες. Σημειώνεται πάντως ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.



Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν η 36χρονη Ρωσίδα σύντροφός του. Μαζί της βρισκόταν την 31η Μαρτίου 2023, όταν και είχαν βγει βόλτα. Έκτοτε τα ίχνη του 49χρονου χάθηκαν, με την 39χρονη να ανησυχεί, μέχρι που στις 5 Απριλίου 2023 δήλωσε την εξαφάνισή του στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

H υπόθεση πήρε άλλη διάσταση μετά τον εντοπισμό των οστών. Στο σημείο βρέθηκαν ρούχα, μία αστυνομική ταυτότητα, μία άδεια οδήγησης, μία τραπεζική κάρτα, δύο κλειδιά και 4,60 ευρώ. Στο μικροσκόπιο θα μπει η τραπεζική κάρτα, σε μία προσπάθεια άντλησης στοιχείων.

Από τη μακροσκοπική έρευνα στο σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για έγκλημα ή όχι, ενώ ούτε ο ιατροδικαστής μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση. Γι’ αυτό τα οστά θα εξεταστούν από ανθρωπολόγο στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του ΕΚΠΑ. Ο αδερφός του 49χρονου θα κληθεί να δώσει dna για την ταυτοποίηση των οστών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που είχε γίνει τον Απρίλιο οι αστυνομικοί είχαν πάρει καταθέσεις από ανθρώπους του περιβάλλοντός του και είχαν κάνει εκτενή έρευνα στους χώρους όπου είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά.

Ωστόσο, η αστυνομική έρευνα δεν είχε καταλήξει πουθενά. Κανένας από το περιβάλλον του εξαφανισμένου άντρα δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους αστυνομικούς στον εντοπισμό του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.