Γιώργος Παπανικολάου: Τα όνειρά μας για τη Γλυφάδα σύντομα θα είναι πραγματικότητα




Iσχυρή εντολή από τον λαό της Γλυφάδας για να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα της παράταξής του για τα επόμενα χρόνια, ζήτησε ο Γιώργος Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (5/10), στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο Αγίου Τρύφωνα. Εκεί όπου πριν από 9 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014, παρουσίασε για πρώτη φορά το όραμά του για την πόλη. Μάλιστα δεν έκρυψε την συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στους γονείς του, ιδιαίτερα στον πατέρα του. “Η εντολή σας, η εμπιστοσύνη σας θα μετεξελιχθεί σε πράξεις. Και σας δίνουμε όρκο, για μια ακόμη φορά, ότι δεν θα την προδώσουμε ποτέ” είπε κλείνοντας την ομιλία του

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Παπανικολάου:

“Όλοι πρέπει να προσέλθουμε στην κάλπη την Κυριακή, όλοι πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας και όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους υποψηφίους μας να εκλεγούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη την επόμενη μέρα.

Συναντιόμαστε σήμερα σε μία γειτονιά που αγαπάμε και αγαπώ και εγώ πάρα πολύ, αυτή εδώ είναι η γειτονιά των δικών μου παιδικών χρόνων, με τη μητέρα μου, με τον πατέρα μου, με τα αδέλφια μου εδώ ζήσαμε, αγαπάμε πάρα πολύ την Τερψιθέα μας, είναι διπλή η συγκίνηση γιατί από εδώ πριν από 9 χρόνια, το 2014 ξεκινήσαμε με την πρώτη προεκλογική μας μεγάλη συνάντηση εδώ, σε αυτό το γήπεδο, τότε, με πάρα πολύ μεράκι, με διάθεση, χωρίς όμως να ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει, χωρίς να γνωρίζουμε τη διάθεσή σας απέναντί μας, τότε λοιπόν σε αυτό το γήπεδο εδώ παρουσιάσαμε την πρότασή μας, το όραμά μας και σήμερα, 9 χρόνια μετά, από αυτό το ίδιο βήμα θα ήθελα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια. 



Ο Γιώργος Παπανικολάου με τη σύζυγό του Εύα Ντογιάκου

Ήταν και είναι η κορυφαία τιμή για τη ζωή μου να μου δώσετε την εντολή να έχουμε την ευθύνη της πόλης μας όλα αυτά τα χρόνια και να προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη στη Γλυφάδα μας. Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ, σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας, σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας, ξέρετε αυτά τα χρόνια πλέον για μένα δεν είναι μόνο η ζεστασιά που νιώθουμε, δεν είναι μόνο οι κοινές αγωνίες που έχουμε, πλέον αισθάνομαι και εγώ ταυτισμένος με την πόλη μας, αισθάνομαι απολύτως συνδεδεμένος με τους καημούς, με τις αγωνίες όλων μας και γι αυτό είμαι και πάλι εδώ, ενώπιόν σας. Γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πόλη να την κάνουμε καλύτερη. Ήταν ευλογημένα και δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια που ζήσαμε, ήταν χρόνια με δυσκολίες, αντιξοότητες, προβλήματα,  αλλά ήταν και χρόνια με επιτυχίες, με σπουδαία επιτεύγματα και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που σήμερα, 9 χρόνια μετά, είμαστε πάλι εδώ, ενώπιόν σας και έχουμε την πεποίθηση ότι σήμερα η πόλη μας είναι μια πόλη καλύτερη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη. Πετύχαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργήσαμε δομές σε κάθε γωνιά της πόλης μας, ο καθένας από εμάς βγαίνοντας από το σπίτι του πλέον μπορεί σε πολύ λίγα λεπτά, σε πολύ μικρές αποστάσεις να χαίρεται καινούργιες υποδομές για περπάτημα, για ποδήλατο, καινούργιους ποιοτικούς δημόσιους χώρους με όλες τις αναπλάσεις που κάναμε, καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους, καινούργιες υποδομές για τα παιδιά μας, πρωτοβουλίες που μας φέρνουν πιο κοντά, που δημιουργούν περισσότερη ζεστασιά στην πόλη μας, οι εκδηλώσεις που κάνουμε, το φεστιβάλ το καλοκαίρι, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, το καρναβάλι, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες κάνουν και κάτι άλλο σπουδαίο εκτός από το να μας δίνουν χαρά και να περνάμε καλά: ενισχύουν τη ζεστασιά της πόλης και αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε, είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσει να γίνεται ακόμη πιο έντονα. 

Θυμάστε ότι παλιά λέγαμε ότι είναι άπιαστο όνειρο να μπορέσουν όλα τα παιδιά μας να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς. Πλέον αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όλα τα παιδιά μας γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, σε καινούργιες εγκαταστάσεις, σε πρότυπες υποδομές, κλείσαμε τους ακατάλληλους χώρους, δημιουργήσαμε καινούργιους και πλέον δεν υπάρχει αγωνία από οποιαδήποτε οικογένεια ότι δεν θα έχουμε τη δυνατότητα κάθε χρόνο να φιλοξενούμε όλα τα παιδιά. 

Θυμάστε, λέγαμε στο παρελθόν ότι πολλά από τα προβλήματα της πόλης δεν είχανε λύση. Λέγαμε παλιά, για παράδειγμα, ότι στην παραλία δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει τίποτα γιατί δεν έχει την αρμοδιότητα, δεν έχει τη δυνατότητα, δεν μπορούμε να φτιάξουμε ούτε μια ντουζιέρα όπως λέγαμε. Πλέον όλα αυτά έχουν λυθεί, πετύχαμε τα ακατόρθωτα, η παραλία μας ομορφαίνει απ΄άκρη σ΄άκρη, γωνιά γωνιά και είμαστε πολύ περήφανοι που την παραδίδουμε σήμερα σε όλους τους συμπολίτες μας, θυμάστε το κοινωνικό  αδιέξοδο με το Κοιμητήριο, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, πλέον η πόλη μας έχει ηρεμήσει, υπάρχει παντού σεβασμός, υπάρχει αξιοπρέπεια.

Και όλα αυτά έγιναν με μείωση δημοτικών τελών – 30% από το 2014 – και μαζί με τις μειώσεις αυτές, για να μπορέσουμε να συμπαρασταθούμε και στην περίοδο αυτή της ενεργειακής κρίσης σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, ξεπεράσαμε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, για έργα που τρέχουν και για έργα που ξεκινούν πολύ σύντομα.

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, πρέπει να πάμε όλοι την Κυριακή στις κάλπες, να πάρουμε την τύχη της πόλης μας στα χέρια μας, όλοι με την ψήφο μας να δώσουμε ισχυρή εντολή, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι μας αξιολογείτε για όλα αυτά που πετύχαμε αλλά για εμάς υπάρχει κάτι ακόμη μεγαλύτερο για τη συνέχεια. Είναι το σχέδιό μας, είναι το πρόγραμμά μας για την επόμενη θητεία, είναι η δέσμευσή μας ότι «τα καλύτερα είναι μπροστά». Τα καλύτερα είναι μπροστά για όλους. Για όλες τις ηλικίες. Για την πόλη μας που είναι μοναδική και θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνολική περιοχή που αποκαλούμε «Αττική Ριβιέρα». 

Τα καλύτερα είναι μπροστά με έργα εμβληματικά που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα γίνουν και πολλά ακόμη σημαντικά, η ανάπλαση του  παραλιακού μετώπου πολύ σύντομα ολοκληρώνεται, πολύ σύντομα θα παραδώσουμε το σύνολο του πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου και ακολουθούν πολλές καινούργιες εγκαταστάσεις, χώροι άθλησης, χώροι αναψυχής για τα παιδιά μας, χώροι για όλους. Το παραλιακό μας μέτωπο θα το συνδέσουμε με το εμπορικό μας κέντρο με μια μεγάλη γέφυρα – περίπατο, μια γέφυρα Εσπλανάδα, η οποία στην κατάληξή της, στο Δημαρχείο μας μπροστά θα συνδεθεί και με ένα τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ για να λύσουμε το πρόβλημα της στάθμευσης. Για όλα αυτά έχουμε εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από τα Ταμείο Ανάκαμψης 14 εκατομμύρια ευρώ και, βεβαίως, αυτό το τόσο σπουδαίο έργο θα συνδεθεί και με το μετρό που θα έρθει στη Γλυφάδα με τρεις σταθμούς και καταληκτικό σταθμό μπροστά στο Δημαρχείο μας. Είναι κυβερνητική εξαγγελία πλέον και πιέσαμε γι αυτό. 

Τα καλύτερα είναι μπροστά και για άλλες προσπάθειες που έρχονται, για σπουδαία έργα που θα γίνουν στην πόλη μας που νοιάζεται για όλους και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο, δεν εξαιρεί κανέναν. Αυτό θέλουμε να συμβαίνει πάντα στην πόλη μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όχι μόνο με την καθημερινότητά μας, με τις κοινωνικές μας δομές και με όλες τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες μας, αλλά και με μεγάλα, εμβληματικά έργα για τα οποία είμαστε πάρα πολύ περήφανοι. 

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το πρώτο ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα θα είναι πρότυπο, θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Για τα παιδιά με αυτισμούς, για τα παιδιά με αναπηρίες, για όλες τις οικογένειες που το χρειάζονται. 

 Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Γλυφάδα μας θα αποκτήσει Δημοτικό Γηροκομείο, μια δομή που λείπει, μια δομή που χρειαζόμαστε. Το Γηροκομείο μας θα κατασκευαστεί μέσα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, σε οικόπεδο που ήδη έχουμε αποκτήσει, 4,5 στρέμματα, ήδη έχουμε μελετήσει πώς θα γίνει όλη η κατασκευή, θα είναι ένα κτίριο περίπου 7.500 τετραγωνικά και τα δωμάτιά του θα είναι τουλάχιστον 130. Θα είναι δηλαδή μια δομή μεγάλη, μια δομή που θα υποστηρίξει τις ανάγκες της πόλης μας. 

Αυτά τα έργα δεν είναι για εμάς μόνο κάποιες καινούργιες εγκαταστάσεις. Είναι έργα που εκφράζουν τις αξίες μας, είναι έργα που μας κάνουν να νοιώθουμε ότι η πόλη μας γίνεται καλύτερη, είναι έργα που δίνουν έμφαση στη συντροφικότητα, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη στον συνάνθρωπο, στη φροντίδα που πρέπει να έχουμε προς όλους και ιδίως στους πιο ευάλωτους. 

Τα καλύτερα είναι μπροστά και για το 7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, εδώ από πάνω θα φτιάξουμε ένα καινούργιο, πρότυπο, οικολογικό σχολείο, ένα σχολείο που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα στέγασης του 7ου Γυμνασίου και θα φέρει τα παιδιά πιο κοντά με τη φύση, ένα σχολείο που θα δώσει έμφαση στην περιβαλλοντολογική εκπαίδευση, ένα σχολείο για το οποίο θα είμαστε πολύ περήφανοι, πολύ σύντομα που θα το αποκτήσουμε. 

Τα καλύτερα είναι μπροστά για να συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δική σας εντολή και τη δική σας εμπιστοσύνη αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια: θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, με καινούργιους δρόμους, καινούργια πεζοδρόμια, ειδικά τώρα που τελειώνουν οι εργασίες για το φυσικό αέριο που μας έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ.

Τα καλύτερα είναι μπροστά με καινούργιες αναπλάσεις.

Τα καλύτερα είναι μπροστά με καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις που τις έχουμε πολλή ανάγκη, ακόμη περισσότερες υποδομές για τα παιδιά μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι μετά την ηλικία της παιδικής χαράς, για τα παιδιά που είναι από 10-12 χρονών μέχρι να ενηλικιωθούν.

Τα καλύτερα είναι μπροστά με περισσότερο πράσινο παντού. Όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες καινούργια μεγάλα δέντρα στην πόλη μας, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και όταν ένα δένδρο φεύγει, πολλά περισσότερα θα μπαίνουν την ίδια στιγμή στην πόλη μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Υμηττό μας, θα αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την ομορφιά του βουνού με νέα μονοπάτια, με νέες δενδροφυτεύσεις χιλιάδων δένδρων.

Τα καλύτερα είμαι μπροστά και για τις εκτός σχεδίου περιοχές της πόλης μας, εκεί υπάρχει μια μεγάλη αδικία, ιδίως για τις περιοχές που έχουν οικιστική πύκνωση, πρέπει να μπουν στο σχέδιο αυτές οι περιοχές, να σταματήσουν να υπάρχουν δύο ταχύτητες στην πόλη μας και να αποκατασταθούν αδικίες δεκαετιών. Αυτή είναι η πάγια θέση μας.

Τα καλύτερα είναι μπροστά και με νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Τα χρόνια αυτά τη θωρακίσαμε την Τερψιθέα μας, νομίζω ότι την παλιά εικόνα που είχαμε, που βγαίναμε έξω με τις γαλότσες την έχουμε ξεχάσει στην Τερψιθέα, το ίδιο πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε με νέες παρεμβάσεις που ήδη έχουμε σχεδιάσει και έχουμε δρομολογήσει στην περιοχή που είναι το  Πυρνάρι, στη Γούναρη δηλαδή και πάνω, χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις και το ίδιο δρομολογείται και για την Ευρυάλη, στα όρια με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όλα αυτά τα χρόνια το αεροδρόμιο είχε κόψει τη δίοδο των υδάτων μέχρι τη θάλασσα, πλέον αυτό αποκαθίσταται με τα έργα που θα γίνουν εκεί και εμείς με καινούργιες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα υποστηρίξουμε σωστά τη γειτονιά για να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα καλύτερα είναι μπροστά με την έμφαση που πρέπει να δίνουμε σε αυτό που αποκαλούμε «πολιτισμό της καθημερινότητας», που σημαίνει σε κάθε γειτονιά να φροντίζουμε τα πάντα, να νοικοκυρεύουμε τα πάντα, περισσότερη ανακύκλωση παντού, περισσότερη καθαριότητα παντού, με νέες υποδομές, με νέες τεχνικές, με σύγχρονες «έξυπνες» εφαρμογές, με αισθητήρες, με καινούργιες πρακτικές που θα μας επιτρέψουν να λειτουργούμε ακόμη καλύτερα.

Τα καλύτερα είναι μπροστά με την εφαρμογή των αρχών της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Αυτό σημαίνει περισσότερο ελεύθερο χώρο για όλους, σημαίνει περισσότερο χώρο για περπάτημα, περισσότερο χώρο για ποδήλατο, λιγότερο χώρο για αυτοκίνητα, δημιουργία νέων χώρων ήπιας κυκλοφορίας, ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά. 

Αυτό που επίσης παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα είναι η ζεστασιά της πόλης μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες , στο φεστιβάλ της πόλης μας, ολοκληρώνεται και το Κέντρο Πολιτισμού στην Παναγούλη, ολοκληρώνονται και όλες  οι παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στα προγράμματα των σχολείων αλλά και στη διά βίου μάθηση για όλους. 

Τα καλύτερα είναι μπροστά για όλους μας. 

Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, για μια ακόμη φορά ζητάμε την ψήφο σας, ζητάμε την ισχυρή εντολή σας, ζητάμε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που μόνο με μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια θα το καταφέρουμε. Κάθε πρωί που ξυπνάμε η αγωνία μας είναι εσείς να είστε καλά, όλοι μας πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Βεβαίως μαζί με όλους εμάς και τα ζώα μας πρέπει να είναι καλά. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε πολύ για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας, με χιλιάδες στειρώσεις, χιλιάδες εμβολιασμούς, με καινούργιες υποδομές που δημιουργήσαμε, πρέπει να κάνουμε και άλλα πάρκα για τα ζώα συντροφιάς και ένα καταφύγιο που πρέπει να έχουμε στο δήμο μας, όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουμε για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε και στα ζώα της πόλης μας, που και αυτά είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. 

Κυρίες και Κύριοι, είπε ένας σπουδαίος άνθρωπος της Τέχνης στην Ελβετία είπε κάτι που με εκφράζει απόλυτα και πολλές φορές χρησιμοποιώ αυτή τη φράση: «Τα όνειρά μας δεν είναι αυτά που δεν θα πετύχουμε ποτέ. Τα όνειρά μας είναι αυτά που δεν πετύχαμε ακόμα». Αυτά είναι τα όνειρά μας για τη Γλυφάδα μας. Τα όνειρά μας σύντομα θα είναι πραγματικότητα. Με το σχέδιο που έχουμε θα δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες για τη ζωή όλων μας στη Γλυφάδα. Τα όνειρά μας δεν είναι κάτι άπιαστο, δεν είναι μια θεωρητική διεκδίκηση, τα όνειρά μας είναι χειροπιαστά και είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε πραγματικότητα. Τα όνειρά μας είσαστε εσείς, είναι μια καλύτερη ζωή για όλους, είναι ακόμη περισσότερα χαμόγελα στην πόλη μας.  Η εντολή σας, η εμπιστοσύνη σας θα μετεξελιχθεί σε πράξεις. Και σας δίνουμε όρκο, για μια ακόμη φορά, ότι δεν θα την προδώσουμε ποτέ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.