Σεπτέμβριος: Η φροντίδα του αυτοκινήτου για ομαλή οδήγηση




Ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη εποχή για να φροντίσετε το αυτοκίνητο σας μετά τις διακοπές ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε ομαλά και με ασφάλεια.

Καθώς επίσημα έχουμε υποδεχτεί το Φθινόπωρο κι έχουμε αφήσει πίσω το Καλοκαίρι. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου που αλλάζουν σημαντικά. Οι θερμοκρασίες αρχίζουν να μειώνονται και ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος. Η διασφάλιση της κορυφαίας κατάστασης του οχήματός σας όχι μόνο εγγυάται την ασφάλειά σας, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της απόδοσης και της αντοχής του. Παρακάτω, θα συζητήσουμε τις κύριες συμβουλές για τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας, την μεταβατική περίοδο του Σεπτεμβρίου, που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μια ομαλή οδήγηση καθώς υποδέχεστε τη νέα σεζόν.

  1. Ελέγξτε το επίπεδο υγρών:

Επιθεωρήστε τη στάθμη υγρών του αυτοκινήτου για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως πρέπει, πριν το πρώτο φθινοπωρινό σας ταξίδι. Εστιάστε στο λάδι του κινητήρα, το ψυκτικό υγρό, το υγρό φρένων, το υγρό υδραυλικού τιμονιού και το υγρό πλύσης του παρμπρίζ. Τα χαμηλά επίπεδα αυτών των υγρών ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα, υπερθέρμανση ή προβλήματα στο σύστημα πέδησης. Το ίδιο ισχύει κι αν κάποιο υγρό φαίνεται βρώμικο ή αποχρωματισμένο.

  • Επιθεωρήστε τα ελαστικά:

Ο Σεπτέμβριος συνδέεται με διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την πίεση των ελαστικών. Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών και βεβαιωθείτε ότι έχουν φουσκώσει στα συνιστώμενα επίπεδα. Επιπλέον, επιθεωρήστε το βάθος του πέλματος και τη συνολική κατάσταση του ελαστικού. Τα κατεστραμμένα ελαστικά μπορούν να μειώσουν την πρόσφυση και να θέσουν σε κίνδυνο τον χειρισμό του αυτοκινήτου σας σε συνθήκες βροχής. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε ελαστικά για όλες τις εποχές ή χειμερινά ελαστικά εάν ζείτε σε περιοχή με πιο σκληρό φθινοπωρινό καιρό.



  • Δοκιμάστε την μπαταρία:

Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Ο Σεπτέμβριος είναι μια εξαιρετική περίοδος για να δοκιμάσετε την υγεία και τη χωρητικότητα της μπαταρίας σας. Εάν η μπαταρία σας είναι άνω των τριών ετών ή παρουσιάζει σημάδια αδυναμίας, ίσως είναι καιρός να την αντικαταστήσετε για να αποφύγετε απροσδόκητες βλάβες.

  • Αντικαταστήστε τις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων:

Το φθινόπωρο συχνά φέρνει βροχή και φύλλα, καθιστώντας τους καλούς υαλοκαθαριστήρες απαραίτητους για την καλή ορατότητα. Εάν τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων αφήνουν ραβδώσεις ή παρουσιάζουν σημάδια φθοράς, αντικαταστήστε τα αμέσως. Εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε ειδικούς φθινοπωρινούς υαλοκαθαριστήρες που έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται τα συντρίμμια και τις πιο έντονες βροχοπτώσεις.

  • Ελέγξτε τα φώτα:

Η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των φώτων του αυτοκινήτου γίνεται ακόμη πιο σημαντική, τους φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους μήνες που η νύχτα είναι μεγαλύτερη. Ελέγξτε όλα τα εξωτερικά φώτα, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, των πίσω φώτων, των φώτων φρένων και των φλας. Αντικαταστήστε τυχόν καμένους λαμπτήρες και καθαρίστε τους ομιχλώδεις φακούς για να βελτιώσετε την ορατότητα στον δρόμο.

  • Επιθεωρήστε τα φρένα:

Το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου σας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ασφάλειά σας. Η σημασία του είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου που οι συνθήκες ενδέχεται να είναι αντίξοες. Ζητήστε από έναν επαγγελματία μηχανικό της Λάμδα Star να επιθεωρήσει τα τακάκια, τους ρότορες και τις δαγκάνες των φρένων σας.

  • Καθαρίστε με κερί:

Η φροντίδα και ο καθαρισμός του αυτοκίνητου σας δε βοηθά μόνο στην εικόνα του αλλά και την προστασία του χρώματος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να πλένετε ανά τακτά διαστήματα το αυτοκίνητό σας εφαρμόζοντας ένα προστατευτικό στρώμα κεριού για να το προστατεύσετε από τις γρατσουνιές και το ξεθώριασμα.

Το φετινό φθινόπωρο, εμπιστευθείτε την Εξειδικευμένη ομάδα Service της Λάμδα Star  για τη συντήρηση κι επισκευή της Mercedes σας. Κλείστε άμεσα και εύκολα το ραντεβού σας online: mercedes.lamdastar.gr/myservice/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.