Περιφέρεια Αττικής – Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το in.gr: Ο Χαρδαλιάς κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο




Φαίνεται πώς η επιλογή του πρωθυπουργού να «κόψει» τον Γιώργο Πατούλη από υποψήφιο περιφερειάρχη για την Περιφέρεια Αττικής ήταν μια κίνηση που έδωσε ξανά δυναμική στο συνδυασμό που υποστηρίζει η ΝΔ.

Και αυτό γιατί ενώ καταγράφεται σημαντική δυσαρέσκεια και για το γενικότερο κλίμα και για τα ειδικότερα προβλήματα της Αττικής, εντούτοις ο Νίκος Χαρδαλιάς όχι μόνο έχει ένα καθαρό προβάδισμα από τους συνυποψηφίους του, αλλά διεκδικεί με αξιώσεις να εκλεγεί ακόμη και από τον πρώτο γύρο.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα από την έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η Metron Analysis και παρουσιάζει το in.

Σαφές εκλογικό προβάδισμα – ενδεχόμενη εκλογή από τον πρώτο γύρο
Η δυναμική που δείχνει να έχει, σε δημοσκοπικό επίπεδο τουλάχιστον, η υποψηφιότητα Χαρδαλιά αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου.



Ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος παίρνει 42%, μία ανάσα πριν το όριο του 43% που εξασφαλίζει εκλογή από τον πρώτο γύρο. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis του δίνει μια εντυπωσιακή διαφορά 31% από τον δεύτερο Γιάννη Σγουρό που έχει 11%.

Χαμηλά κινείται ο υποστηριζόμενος επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ιωακειμίδης στο 7% (σημειώνεται ότι αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο Σγουρού). Έκπληξη το 6% της υποστηριζόμενης από το ΜέΡΑ25 και τη Λαϊκή Ενότητα Μαριάνας Τσίχλη, πιο πάνω από το 4% της Γιάννη Πρωτούλη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Τα σενάρια του δεύτερου γύρου
Σε περίπτωση που πάμε σε δεύτερο γύρο, η δημοσκόπηση προβλέπει μια καθαρή επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά. Εάν βρεθεί αντίπαλος με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, το 51% δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει, ενώ τον Ιωακειμίδη το 20%, ενώ εάν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γιάννη Σγουρό, το 47% θα τον στηρίξει, ενώ το 25% τον Σγουρό. Αυτό δείχνει ότι ο Σγουρός, σε αυτή τη φάση προηγείται του Ιωακειμίδη ως προς την πρόθεση ψήφου και τη συνολική δυναμική.

Δείτε περισσότερα στο in.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.